Deserturile cu ciocolată sunt preferatele tuturor și pot înveseli orice zi mai dificilă. Vă prezentăm astăzi o rețetă gustoasă, aromată, pufoasă și plină de ciocolată, ideală pentru iubitorii de unt de arahide, în care nu veți folosi nici măcar o lingură de făină, preluată de pe site-ul Edith`s Kitchen (www.edithskitchen.ro). Pentru a pregăti prăjitura cu ciocolată și unt de arahide, aveți nevoie de 190 de grame de unt de arahide, 3 ouă, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, aproximativ 60 de grame de picături de ciocolată (fulgi de ciocolată), 90 de grame de zahăr, vanilie, iar pentru ornat puteți folosi 2 cubulețe de ciocolată topită. Aceste cantități sunt suficiente pentru o tavă de 18 cm diametru. Untul de arahide se mixează cu ouăle întregi, zahărul, vanilia și bicarbonatul de sodiu. Dacă untul de arahide nu este sărat, adăugați și un praf de sare și, în cazul în care acesta conține și zahăr, reduceți din cantitatea de zahăr pe care o adăugați în aluat. Peste compoziția de unt de arahide și ouă se adaugă picăturile de ciocolată și se omogenizează cu o spatulă, apoi se pune într-o formă de 15 - 18 cm diametru și se coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. Dacă nu aveți o tavă antiaderentă sau de silicon, tapetați baza tăvii cu hârtie de copt. După ce s-a răcit, se ornează cu ciocolată topită.