Cum prevenim toxiinfecţiile alimentare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum prevenim toxiinfecţiile alimentare

Sănătate 22 Iunie 2010 / 00:00 463 accesări

Toxiinfecţiile alimentare pot fi prevenite cu uşurinţă, spun medicii, asta dacă avem grijă, în primul rând de igiena personală. Şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu, a declarat că mai întâi trebuie identificate şi neutralizate sursele de infecţie (umane şi extraumane). Purtătorii umani (care lucrează în sectorul alimentar) de germeni care dau toxiinfecţie alimentară trebuie scoşi din sector până la dispariţia agentului patogen care a provocat boala (control medical la sfârşitul tratatamentului şi controale periodice). Este extrem de importantă spălarea mâinilor ori de câte ori este nevoie, înainte de a mânca şi după masă, după folosirea toaletei. De asemenea, persoanele care pregătesc mâncarea au obligaţia de a se spăla pe mâini înainte de a începe prepararea mâncărurilor, dar şi de câte ori este nevoie în acest timp. La fel de importantă este spălarea fructelor şi legumelor sub jet puternic de apă, spălarea instrumentarului folosit la bucătărie, dezinfectarea riguroasă a suprafeţelor şi a zonei de pregătire a mâncărurilor.



12