Cum procedezi când ai nevoie de un avocat Bucuresti si consultanta juridica

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum procedezi când ai nevoie de un avocat Bucuresti si consultanta juridica

Justiție 29 Ianuarie 2021 / 13:07 2645 accesări

Cu toate că majoritatea dintre noi încercăm să respectăm litera legii, uneori ne vedem în situația de a ne apăra dreptatea în instanță. După primul moment, de panică, de ”oare ce să mă fac”, încerci să te aduni și să gândești care sunt pașii pe care îi ai de urmat. De aceea, am decis să îți venim în ajutor și să îți spunem cum să procedezi atunci când ai nevoie de un avocat Bucuresti si consultanta juridica.

Ține-ți avocatul aproape…

De regulă, oamenii obișnuiți se tem de justiție și din acest motiv evită cât pot problemele juridice, și din acest motiv sunt luați uneori prin surprindere de ceea ce li se întâmplă. Apelarea la un avocat București și consultanță juridică are loc doar în ultimă instanță, și de aceea alegerea nu este uneori cea mai bună pentru tine, care ai nevoie de ajutor.

Profesionalism, dar să fie și alături de tine

În alegerea unui avocat, trebuie să reții câteva aspecte. În primul rând, și avocații sunt oameni, așa că sunt diferiți nu numai din punctul de vedere al experienței, specializării și felului cum abordează un caz, ci și prin felul cum rezonează cu tine. De aceea, alege un bun profesionist, dar care să îți înțeleagă bine cauza și să empatizeze cu ea. În caz contrar, degeaba ai ales profesionistul, pentru că pentru el vei fi doar ”încă un caz”, or nu acesta este scopul tău.

Fii pregătit și pentru un refuz

Chiar dacă pare oarecum greu de crezut, să știi că avocatul spre care ți-ai îndreptat atenția nu este obligat să îți preia cazul, așa că este bine să nu te demoralizezi atunci când primești un refuz.

Nicio speță nu este la fel cu alta

Atunci când decizi să apelezi la un avocat București și consultanță juridică, trebuie să mai reții un amănunt: nicio speță nu este la fel cu alta. Prin urmare, chiar dacă ai mai auzit de unele cazuri oarecum asemănătoare cu al tău, asta nu înseamnă că vei avea parte de același final.

Încredere reciprocă

Primul, dar și cel mai important lucru pe care trebuie să îl reții este că relația client-avocat este una de încredere reciprocă. Acesta din urmă trebuie să fie pus la curent cu absolute toate detaliile legate de caz, chiar și cele care ție ți se par insignifiante, sau incomode. Cu siguranță adversarul tău nu are astfel de rețineri, așa că riști situații penibile în sala de judecată, care se pot întoarce împotriva ta, chiar dacă dreptatea este de partea ta.

De asemenea, un bun avocat nu își va minți niciodată clientul. Dimpotrivă, acesta va trebui să îți ofere toate informațiile despre ceea ce va urma, din punct de vedere procedural, să îți răspundă la toate întrebările pe înțelesul tău și, nu în ultimul rând, să fie un bun psiholog.

Cunoaște-ți bine cazul

În sistemul de justiție nu merge cu jumătăți de măsură, așa că este bine să știi și anumite lucruri. Astfel, este mai mult decât important să îți cunoști bine cazul, să știi care sunt punctele tari, dar și cele slabe ale lui. De aceea, poate ar fi bine să apelezi la o firmă de consultanță juridică, pentru a afla, evident contra unui onorariu, dacă se merită să mergi sau nu mai departe în instanță.

Află referințe despre avocat

Un bun avocat nu este cel care te abordează atunci când intri în Palatul de Justiție, așa că dacă ai parte de așa ceva, mai bine renunță la serviciile respectivului. Sunt nenumărate metode de a afla despre un avocat bun, așa că nu ezita să afli cât mai multe referințe despre cel pe care l-ai ales, în primă fază. Din fericire, există Internetul, de unde poți citi mai multe articole de specialitate scrise de el, sau poți studia site-urile de profil, dar nu uita să ceri referințe și de la rude sau cunoștințe, dacă este cazul.

Un avocat bun nu garantează reușita cazului

În mod cert, un avocat bun îți oferă o oarecare siguranță cum că lucrurile vor fi în avantajul tău. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient că nu întotdeauna un avocat bun garantează și reușita speței tale.

Tânăr sau în vârstă? Bărbat sau femeie?

De cele mai multe ori, și în ceea ce privește alegerea unui avocat ne lăsăm cuprinși de anumite stereotipii. Nu întotdeauna experiența și buna pregătire profesională sunt rezervate doar avocaților mai în vârstă, așa cum nici femeile avocat nu sunt privite cu alți ochi de colegii lor de breaslă, ceea ce le face să fie mai puțin pregătite pentru a fi alături de tine în instanță. Lasă deoparte prejudecățile și alege strict doar în funcție de pregătire, experiență, și modul în care îți înțelege cazul.

Onorariul

Cât despre onorariul unui avocat, aici nu avem niște sume clare. Fiecare avocat își apreciază în propriul fel munca, și de aici și onorariul va fi diferit. De regulă, acesta trebuie stabilit de la prima discuție, și dacă simți că este o sumă prea mare pentru tine, mai bine renunță.

Concluzii…

La final, mai vrem să îți oferim un ultim pont: chiar dacă avocatul este cel care te reprezintă și îți apără drepturile în instanța de de judecată, doar aceasta din urmă va decide dacă dreptatea este sau nu de partea ta.

La final, îți dorim să nu fii vreodată nevoit să apelezi la serviciile unui avocat, dar dacă totuși se întâmplă și astfel de cazuri, nu uita să te folosești și de scurtele noastre recomandări despre cum faci alegerea potrivită.



12