Cum să te rogi astfel încât să primești răspuns?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rețete de la specialiști

Cum să te rogi astfel încât să primești răspuns?

Eveniment 23 Aprilie 2015 / 00:00 2208 accesări

Mulți cer ajutor divin atunci când se simt singuri, triști, când sunt bolnavi, au probleme în familie sau pur și simplu când vor să comunice cu Dumnezeu. Mai mult, peste tot în lume există mărturii ale oamenilor care afirmă că s-au vindecat de anumite afecțiuni prin puterea credinței și a rugăciunilor înălțate Divinității. Sf. Ioan Gură de Aur a spus despre rugăciune că este arma cea mai tare, vistierie care niciodată nu se goleşte, bogăţie nesecată, liman fără valuri, temelia păcii sau mama tuturor bunătăţilor. Despre puterea rugăciunii s-au convins şi oamenii de ştiinţă. Cunoscut pentru descoperirile sale în domeniul vaselor de sânge şi al transplantului de organe, descoperiri pentru care a primit Premiul Nobel, chirurgul şi biologul francez Alexis Carrel a constatat influenţa covârşitoare pe care credinţa o are asupra sufletului și trupului şi a ajuns să creadă în miraculoasa forță de vindecare a rugăciunii. Despre acest subiect a scris un eseu devenit celebru.

ÎNLĂTURĂ STRESUL Unele afecțiuni sunt cauzate de situaţii negative cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului. În timp ce ne rugăm, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau este posibil chiar să dispară. ”Sacroterapia sau terapia prin rugăciune poate fi considerată salvatoare. În timpul rugăciunii, la nivel mental, se produce o stare de ușurare, de bine și de înlăturare a temerilor. Astfel, devin posibile atât vindecarea psihică şi morală, cât şi cea fizică”, a spus psihologul clinician și psihoterapeutul Iuliana Fulaș. Specialiştii mai spun că rugăciunile pot fi considerate un secret al longevităţii, pentru că oamenii care sunt credincioşi, păstrează posturile și nu cad pradă viciilor sunt mai sănătoşi.

CUM FUNCȚIONEAZĂ RUGĂCIUNEA? În timp ce ne rugăm, ne conectăm la o sursă de viață, de har și de lumină, spun preoții. Mai mult, dacă îi cerem și îl chemăm, ca răspuns la rugăciune, Dumnezeu ne răspunde și poate săvârși chiar minuni. ”Trebuie să ne rugăm, altfel El nu intervine în viața noastră, respectând libertatea fiecăruia. Cultivarea permanentă a rugăciunii, însoțită de faptele bune și împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, îl aduce pe om în situația de a ajunge asemenea cu Divinitatea. Astfel, calitățile lui Dumnezeu se transferă omului, așa cum se întâmplă atunci când focul se unește cu fierul. Fierul dobândește calitățile focului, devine asemenea lui, dar nu se transformă în foc și nici invers”, a precizat preotul care slujește la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, părintele Vlad Maxim. În ediția online a cotidianului nostru, www.telegrafonline.ro, găsiți exemple de rugăciuni prezentate de părintele Maxim.

Potrivit preotului, există anumite rugăciuni compuse sau adunate de părinții Bisericii, numite rugăciuni de dimineață și de seară. ”Ele au caracter obligatoriu pentru fiecare creștin, iar după lecturarea lor, fiecare poate să adauge alte rugăciuni, potrivite nevoilor fiecăruia, cu cuvinte proprii”, a subliniat părintele Maxim. Există 3 tipuri de rugăciune - de laudă, de mulțumire și de cerere. Însă, de departe, cea mai importantă este cea de laudă, în care noi Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru faptul că ne-a creat, dar și pentru că ne-a răscumpărat din moarte, prin întruparea lui Iisus Hristos. Alte rugăciuni sunt cele de mulțumire - pentru binefacerile pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră, precum și cele de cerere, în care Îi solicităm ajutorul în rezolvarea problemelor concrete ale vieții noastre. ”Mai există un tip special de rugăciune, de toată vremea, permanentă, cunoscută sub numele de rugăciunea lui Iisus și care conține următoarea expresie: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul“”, a spus părintele.

Taguri articol


12