Cum se va intra la Universitatea „Ovidius“ în această vară?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-au aprobat criteriile de admitere

Cum se va intra la Universitatea „Ovidius“ în această vară?

Educație 25 Ianuarie 2016 / 17:04 6316 accesări

Deși primul semestru al anului universitar încă nu s-a încheiat, Consiliul de Administrație al Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) a aprobat metodologia pentru admiterea în anul universitar 2016 - 2017.

PROBE SCRISE ȘI VOCAȚIONALE La fel ca și anul trecut, tinerii care vor să intre la Facultățile de Medicină Dentară, Medicină, Farmacie, Litere, Educație Fizică și Sport, Teologie și Arte și Psihologie și Științele Educației vor susține examene scrise sau vocaționale de admitere. La Medicină Dentară, ponderea disciplinelor la examenul de admitere pentru programul de studii Medicină Dentară este 75% Biologie și 25% Chimie organică sau Fizică, iar la Tehnică Dentară vor conta proba de aptitudini - 50% și media examenului de Bacalaureat - 50%. La Facultatea de Farmacie, la specializarea Farmacie, admiterea constă dintr-o probă scrisă de verificare a cunoștințelor - test-grilă cu 100 de întrebări de biologie și chimie, iar la specializarea Asistență de Farmacie, admiterea se face pe bază de concurs de dosare și evaluare a unei scrisori de intenție a candidatului. Și la Facultatea de Medicină se va intra la fel ca și anul trecut, respectiv la programul de studii Medicină candidații vor da examen scris din Biologie (75%) și Chimie organică sau Fizică (25%), la Asistență Medicală Generală vor susține o probă scrisă la Biologie, iar la Balneofiziokinetoterapie și recuperare, admiterea se face pe baza evaluării dosarului - nota de la Bac și scrisoarea de intenție - admis/respins. La Facultatea de Psihologie și Științele Educației, viitorii studenți care vor să urmeze programul de Pedagogie învățământ primar și preșcolar vor susține o probă de aptitudini la Comunicare în limba română, desen, educație fizică și muzică, în timp ce restul vor intra pe baza mediei de la Bacalaureat. La Facultatea de Litere se păstrează criteriile de admitere de la sesiunea 2015, respectiv interviu oral și analiza scrisorii de intenție la toate specializările, mai puțin la Jurnalism, unde candidații susțin probă scrisă la limba română și interviu, iar la Facultatea de Educație Fizică și Sport candidații vor susține probe sportive. Tot probe de aptitudini susțin și candidații pentru un loc la Facultatea de Teologie, precum și la Facultatea de Arte.

ADMITERE PE BAZA CONCURSULUI DE DOSARE Deși, ani la rând, candidații la Facultatea de Drept și Științe Administrative dădeau examen scris din gramatica limbii române, în ultimii ani, la UOC s-a scos proba scrisă, optându-se pentru admitere pe baza mediei de la Bacalaureat. ”Această modificare este binevenită, pentru că numărul de studenți și calitatea lor au rămas aceleași, iar pentru noi este relevantă nota la Bacalaureat, examen care în ultimii ani a devenit mai riguros. Studenții intrați în ultimii ani pe bază de dosar sunt mai motivați, mai riguroși și mai serioși în activitatea de învățare, au o capacitate intelectuală remarcabilă”, a declarat, pentru ”Telegraf”, decanul Facultății de Drept, prof. univ. dr. Adrian Stoica. Admitere pe bază de concurs de dosare în care se iau în calcul media de la Bacalaureat și scrisoarea de intenție a candidaților se organizează la Facultățile de Științe Economice, Istorie și Științe Politice, Matematică și Informatică, Științe Aplicate și Inginerie, Științe ale Naturii și Științe Agricole, Construcții și Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. Informații complete despre admiterea din 2016 sunt disponibile pe site-ul universității: www.univ-ovidius.ro.

ÎN EDIȚIA VIITOARE, CONTINUĂM SERIA DEZVĂLUIRILOR CU UN NOU EPISOD DIN RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL AL MINISTERULUI EDUCAȚIEI, ÎN URMA CONTROLULUI DE LA UOC DIN 2013.



12