Cum ştii să NU cumperi pui tratat cu antibiotice?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum ştii să NU cumperi pui tratat cu antibiotice?

Lifestyle 13 Noiembrie 2015 / 17:19 1148 accesări

Am auzit tot soiul de scenarii legate de creşterea puilor şi, implicit, de ce fel de carne de pui cumpărăm şi mâncăm. Puii crescuți pentru comercializare sunt injectați cu hormoni pentru a se dezvolta mai bine, potrivit healthychild.org. Crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să reziste și în medii improprii. Aceste pastile duc, de altfel, și la îngrășarea păsărilor. Nu este o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică, însă există aspecte care te pot ajuta să alegi produse naturale. Află cum îți dai seama dacă ce cumperi este un produs sănătos, arată healthychild.org.

Carnea organică provine de la pui hrăniți natural, fără antibiotice sau hormoni, și care sunt crescuți în condiții optime. Spre deosebire de puiul sănătos, cel care este tratat cu medicamente poate provoca diverse probleme de sănătate, mai ales dacă este consumat constant. Atât carnea organică, dar și cea tratată cu hormoni sunt bogate în nutrienți precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri conțin cantități de grăsimi saturate și nesaturate, precum și proteine, dar carnea injectată este mai periculoasă pentru organism. Numeroase studii au arătat că hormonii din carne pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot cauza rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman. În plus, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale.

Dacă vrei să eviți să mănânci carne tratată cu antibiotice sau hormoni, încearcă să ai o alimentație cât mai variată. Carnea trebuie să fie mâncată cu moderație, iar din restul dietei ar trebui să facă parte fructe, legume și cereale integrale. Alege pieptul sau pulpele și evită să consumi ficatul de pui. Citește cu atenția eticheta produsului pe care îl cumperi. Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui; dacă vezi și alte substanțe pe etichetă, probabil ai în mână un produs cu hormoni. Cumpără carnea de la producătorii locali și vei avea o siguranță mai mare că puiul este crescut sănătos.

Taguri articol


12