Cum tratăm mahmureala

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum tratăm mahmureala

Sănătate 26 Aprilie 2011 / 00:00 618 accesări

După consumul excesiv de băuturi alcoolice, este foarte probabil să apară dureri de cap, greaţă şi de alte simptome de mahmureală. Cea mai intensă mahmureală apare la aproximativ 14-15 ore după ce a fost consumat alcoolul din cauza acumulării în organism de produşi de metabolizare ai alcoolului. Timpul este singura modalitate de vindecare pentru mahmureala ocazională. Totuşi, în aproape toate cazurile, se pot atenua simptomele. Nu trebuie niciodată luate medicamente, precum aspirina, înainte de bea alcool; combinată cu alcoolul, aspirina poate accentua beţia. De asemenea, nu trebuie tratată niciodată mahmureala cu băuturi alcoolice suplimentare; deşi s-ar putea îndepărta temporar simptomele unei mahmureli, apare riscul apariţiei unei dependenţe de alcool. De obicei, se recomandă aspirină, ibuprofen sau paracetamol pentru durerea de cap, ingestia de lichide pentru a compensa deshidratarea şi consumul de alimente uşoare cu multe glucide, inclusiv fructoză (un zahăr natural din sucurile de fructe şi miere) pentru a calma greaţa. Coaja de salcie (Salix alba), care conţine o formă naturală de salicilat, ingredientul activ din aspirină, poate ajuta la calmarea unei dureri de cap. Infuzia de muşeţel poate contracara greaţa.

Taguri articol


12