Cum vă păstraţi parolele mailurilor, telefoanelor şi conturilor?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Studiu: 57% dintre utilizatorii de internet, potenţiale victime

Cum vă păstraţi parolele mailurilor, telefoanelor şi conturilor?

Tehnologie 25 Aprilie 2016 / 17:10 944 accesări

Cum vă păstraţi parolele mailurilor, telefoanelor şi conturilor? Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de internet își păstrează parolele pe o bucată de hârtie, în telefon sau în documente din computer, iar o persoană din șapte (14%) are o singură parolă pentru toate conturile sale, reiese dintr-un sondaj realizat de Kaspersky Lab și dat publicității luni. Conform datelor, 38% dintre cei chestionați au declarat că își creează câte o parolă complexă pentru fiecare cont, în timp ce 36% folosesc câteva parole pentru un număr mai mare de conturi, iar 12% apelează la variațiuni ale aceluiași tipar. De asemenea, o persoană din șapte (14%) are o singură parolă pentru toate conturile sale. În ceea ce privește formatul și lungimea parolelor, un utilizator din 10 vine cu parole formate din mai puțin de opt caractere, în timp ce 12% nu încearcă să-și facă parolele mai greu de ghicit folosind, de exemplu, majuscule, combinații de cifre și litere, semne de punctuație sau alte trucuri similare.

Studiul Kaspersky Lab arată, totodată, că utilizatorii se pun în pericol, păstrându-și parolele în locuri ușor accesibile și nesecurizate. Astfel, peste jumătate (57%) dintre respondenți au recunoscut că își păstrează parolele pe o bucată de hârtie, în telefon, în documente din computer sau le au salvate în browser, iar în momentul în care browser-ul se oferă să le salveze parolele, o treime (36%) dintre respondenți sunt gata să accepte, lăsându-se, astfel, pe mâinile infractorilor cibernetici sau ale persoanelor rău intenționate care ar putea să preia controlul asupra dispozitivului lor. "Această atitudine poate fi explicată prin faptul că mulți utilizatori sunt convinși că nu au informații confidențiale în computere. Asta cred 27% dintre respondenți, fără să-și dea seama că parolele lor și datele de autentificare sunt, în sine, o țintă preferată a infractorilor cibernetici. De asemenea, un procent de 25% dintre utilizatorii chestionați au avut contul atacat în ultimul an", se menționează în concluziile cercetării de specialitate.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky Lab, precum și 270.000 de companii-client.



12