A trecut Crăciunul, când organismul, în cazul multora, a fost pus la grele încercări... culinare. Vine Revelionul. Tentaţiile sunt iar mari. Cumpătarea este cuvântul de ordine şi în această perioadă. Medicii ne sfătuiesc să mâncăm bunătăţile puse pe masa de Revelion fără lăcomie. “Ar trebui să începem cu o salată, pentru că ne pregăteşte pentru o digestie bună. E bine să preferăm un vin roşu, natural, să facem pauză între mese şi să nu asociem cărnurile cu făinoase, pâine, de exemplu. Să le asociem cu murăturile în saramură, care uşurează digestia şi ne ajută să trecem şi peste consumul de alcool, ajutând la eliminarea mai rapidă”, a explicat dr. Gheorghe Mencinicopschi, la un post TV. De asemenea, nu se recomandă să bem alcool pe stomacul gol, să mâncăm, înainte de a bea, măcar o jumară. Nu mai mult de 100 ml de ţuică, pentru bărbaţi, pentru că ar putea fi contaminată cu alcool metilic, cu metale grele, nu se ştie exact dacă e realizată corect. Pentru femei, doar 50 de ml de ţuică, evident, doar dacă sunt sănătoase, a mai spus el. Vinul cel mai bun e cel bio, fără sulfiţi, e de preferat cel roşu. “Aproape toate vinurile conţin sulfiţi, cele din supermarket, e destul de greu de găsit unul fără, dar nu imposibil. Vinul de calitate nu se bea, ca la români, şpriţ, adică amestecat cu apă minerală sau plată. Să nu se mănânce noaptea mult, ar fi bine să existe moderaţie”, mai spune el.