Cura periodică de detoxifiere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cura periodică de detoxifiere

Politică 22 Mai 2009 / 00:00 3257 accesări

Experienţa medicilor arată că este greu să tratezi o afecţiune cronică, însoţită de dureri, tensiune sporită, oboseală, fără să dai importanţă depuraţiei. Şeful Biroului de Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu, spune că dacă nu sînt eliminate toxinele din organism, nici cele mai performante metode de tratament nu oferă un efect durabil. “Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau cel puţin la interval de şase luni, toamna şi primăvara. Pentru eliminarea deşeurilor şi toxinelor din organism este bine să adopţi cîteva reguli simple, pe o perioadă de 7-14 zile”, a explicat medicul şef. Ca şi recomandări pentru detoxifierea periodică a organismului, dr. Loti Popescu a detaliat: să nu se consume alimente prăjite, alimente conservate sau afumate, să se evite pe cît posibil alimentele din supermarket care conţin E-uri (coloranţi, conservanţi şi alţi amelioratori), să nu se consume carne şi mezeluri. De asemenea, ea recomandă înlocuirea dulciurilor cu fructe, eliminarea făinoaselor albe, consumul de cereale, pîine neagră, de secară, de tărîţe, consumul de fructe, legume proaspete şi proteine vegetale (soia, ciuperci), un consum de cel puţin doi litri de apă pe zi. Medicii nu recomandă comsumul de zahăr, cafea, alcool şi băuturi răcoritoare sintetice. Este bine ca zahărul să fie înlocuit cu miere, iar pentru energizare să se consume ceai verde în locul cafelei, consumul de sucuri naturale şi ceaiuri de plante. “Bea în fiecare seară înainte de culcare şi dimineaţa la sculare următoarea băutură: un pahar de apă plată cu sucul de la o jumătate de lămîie şi o linguriţă de miere. Consumă lactate proaspete: iaurt, sana, chefir, cu condiţia să studiaţi cu atenţie eticheta: să nu conţină E-uri, coloranţi şi conservanţi”, explică dr. Popescu. Pentru detoxifierea vezicii biliare şi a ficatului, bea în fiecare dimineaţă pe stomacul gol: o lingură de ulei de măsline virgin amestecat cu puţin suc de lămîie (apoi stai 20-30 minute culcat pe partea dreaptă). “Efectele sînt extraordinare. Crizele de dischinezie biliară vor dispărea definitiv”, spune dr. Loti Popescu. Totodată, exerciţiile fizice, mersul activ, stimulează acţiunea sistemului cardiovascular şi procesele metabolice în organism, intensificînd funcţiile naturale de depuraţie. “Încearcă cel puţin o zi pe săptămînă să mănînci numai „hrană vie”. Deci, nu consuma alimente fierte sau prăjite (mîncare gătită) ci numai alimente nutritive în stare naturală: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apă, ceaiuri etc. Dacă ai voinţă şi doreşti o detoxifiere mai profundă consumă “hrană vie” 5-7 zile”, a mai recomandat medicul şef.

Taguri articol


12