Dacă cerem o naţiune sănătoasă şi copii sănătoşi, trebuie să fim foarte atenţi la infrastructura sportivă, a declarat, ieri, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, precizând că unul dintre obiectivele sale este promovarea sportului de masă. "În anul 2004 m-am retras din activitatea sportivă, însă primul lucru pe care am încercat să-l fac a fost să conştientizez, în primul rând copiii, că trebuie să facă sport într-un mediu curat. După numirea în funcţia de ministru, mi-am spus că un obiectiv extrem de important este promovarea sportului de masă, fără să neglijăm infrastructura sportivă. Dacă cerem o naţiune sănătoasă şi copii sănătoşi, trebuie să fim foarte atenţi la infrastructura sportivă", a declarat Szabo. Şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a subliniat importanţa educării populaţiei pentru asigurarea unei stări bune de sănătate.
"Este un lucru de cursă lungă: se planifică acum, se fac proiecte şi se pun în practică în anii următori. Vedem anumite acţiuni care se fac deja şi vedem şi impactul lor, însă cel mai important lucru pentru prevenire şi pentru un oraş sănătos rămâne modul în care educăm viitoarea generaţie. Pentru că un oraş sănătos are nevoie de parteneri, dar cel mai important partener este reprezentat de locuitorii acestui oraş", a spus Raed Arafat.
În august 2014, oraşul Bucureşti a aderat la Reţeaua Oraşelor Sănătoase, luându-şi astfel angajamentul să implementeze strategiile europene pentru susţinerea calităţii sănătăţii locuitorilor săi. În acest sens, Grupul intersectorial de lucru are ca principal scop sprijinirea şi promovarea proiectelor şi acţiunilor menite să asigure implementarea la nivel local a politicilor de sănătate iniţiate şi promovate de Reţeaua Oraşelor Sănătoase - OMS Regiunea Europa. Reţeaua Oraşelor Sănătoase cuprinde aproximativ 90 de oraşe, din 30 de ţări europene, scopul acesteia fiind acela de a plasa sănătatea în agenda politică, economică şi socială a guvernării acestor oraşe.