Cunoscutul actor şi regizor Dan Puric şi-a lansat, luni seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, volumul „Cine suntem”, o lucrare despre taina identităţii personale şi comunitare, trăită şi exprimată prin persoana autorului. Cartea „Cine suntem” a fost prezentată în cadrul unei întîlniri cu publicul, aşa cum a numit-o autorul, la care au participat zeci de constănţeni, dornici să îşi achiziţioneze volumul, însoţit de un DVD. La eveniment, printre cei care au fost alături de Dan Puric s-au numărat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, precum şi preotul Anghel Dincu, acesta vorbind, în cadrul conferinţei, despre lucrarea „Cine suntem” şi autorul acesteia, care „l-a căutat toată viaţa pe Dumnezeu”. „Această carte atrage atenţia asupra unor lucruri grave, care se întîmplă în România şi între noi, oamenii. Ca răspuns la întrebarea cine sîntem, îmi permit să răspund: sîntem cei care credem în Învierea lui Iisus Hristos, în Rai şi în iad, aşa cum sînt ele descrise în Sfînta Scriptură, nu în flori şi cazan. Noi sîntem cei care preţuim viaţa şi care nu credem în reîncarnare”, a spus preotul Anghel Dincu.
Lucrarea „Cine suntem” poartă titlul unui capitol din carte ce conţine o serie de conferinţe cu acelaşi nume, susţinute la Bucureşti, Cluj, Oradea, Arad, Iaşi, dar şi la Constanţa, întîlniri care s-au bucurat de o prezenţă numeroasă, înregistrînd un real succes în rîndul publicului. „Cartea Cine suntem este rezultatul organic al unei stări, al unui punct critic la care a ajuns ţara noastră, toate acestea sînt vectorizate către ideea de identitate. Lucrarea prezintă identitatea României, o Românie în curs de desfigurare”, a spus scriitorul Dan Puric.
Autorul şi-a prezentat volumul printr-o metodă inedită, povestind o serie de întîmplări cu personaje reale din viaţa sa, asociindu-le cu personajele din politică. Conferinţa a durat aprox. două ore, timp în care Dan Puric a reuşit să reţină atenţia publicului şi să creeze o atmosferă plăcută prin „anecdotele” relatate. Volumul este publicat sub egida editurii Platytera, are 176 pagini şi va fi disponibil în librării cu un preţ începînd de la 18 lei.
Evenimentul a fost organizat de „Şcoala Brîncovenească” din Constanţa, în colaborare cu Casa de Cultură a Sindicatelor.