Dan Puric susține o conferință despre iubire

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În luna martie

Dan Puric susține o conferință despre iubire

Cultură 25 Ianuarie 2016 / 18:23 1585 accesări

În ciuda faptului că Andrei Pleșu îi reproșează faptul a dezvoltat un „sindrom de guru”, actorul și regizorul Dan Puric nu renunță la conferințele sale care i-au adus notorietate, chiar și în afara scenei, dar și numeroase critici. Astfel, el va susține, pe 2 martie, la Palatul Național al Copiilor din București, conferința „Dan Puric: A iubi...”. El va vorbi despre iubirea de aproape, de țară, de iubirea de mamă, dar și despre starea de îndrăgostire.

„SE MIMEAZĂ ORICE. VĂ SPUN EU, CA MIM. SUNT COMPLEXAT” „Se mimează dragostea de țară, se mimează dragostea de om, se mimează orice. Vă spun eu, ca mim. Sunt complexat. Și-n contextul acesta de fraudă, în contextul acesta de fals, eu trebuie să diagnostichez și trebuie să mă întorc în lăuntrul meu ca să descopăr razele de lumină, razele acestea de copil al lui Dumnezeu. Păi te întorci în lăuntrul tău și tu observi că sinea ta a dispărut. Într-un context de tip degenerativ, eu vorbesc despre iubire. Iar eu pot să vorbesc despre iubire astăzi cu versul acesta minunat al lui Emil Bota din „Întunecatul April”: „Iubirea mă apără / De aceea-mi port fruntea sus în exil printe oameni”. E un exil. Uitați-vă la cei care mai îndrăznesc să-și iubească neamul astăzi. Uitați-vă la cei care mai îndrăznesc să-și iubească mama astăzi. Uitați-vă mai ales la cuplurile de iubiți care mai îndrăznesc să se iubească astăzi. În contextul unor contracte matrimoniale. Totu-i contractual. Sunt exilați. Dacă un om care nu iubește este asemenea unui pom uscat, un neam care uită puterea de a iubi devine în timp o pustie sufletească”, spune Dan Puric. Cei care vor să participe la conferință vor plăti pe un bilet 60 de lei.

Într-un interviu acordat în 2009 ziarului „Adevărul”, Andrei Pleșu spunea: „Domnul Dan Puric a ieşit din sfera unde este cu adevărat competent, înalt competent. A făcut un sindrom de guru. Părerea mea sinceră este că el nu este pregătit pentru acest rol, din două motive. Unu: se simte indecent de bine în el, iar asta se vede din mica pompă profetică a discursului. Doi: n-are cultură suficientă, iar asta se vede din modul cum dă citate. Citatul este nemilos. Felul cum citezi te dezbracă. Regula e să nu citezi mai mult decât citeşti”.

Declarațiile omului de cultură au fost prezentate la sfârșitul anului trecut ca fiind de actualitate, fără a se ține cont de momentul în care ele au fost făcute (2009), declanșând, în special pe site-urile de socializare, un val de opinii pro și contra Dan Puric.

Citește și:

Simpozion dedicat Rezistenței anticomuniste din Dobrogea

Dan Puric, cetățean de onoare în Cernavodă

„Înșir'te mărgărite” s-a anulat

Taguri articol


12