Danube STREAM, prima întâlnire a tuturor directorilor administraţiilor de cale navigabilă de-a lungul Dunării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Danube STREAM, prima întâlnire a tuturor directorilor administraţiilor de cale navigabilă de-a lungul Dunării

Economie 03 Iulie 2017 / 16:55 516 accesări

Proiectul Danube STREAM reprezintă o continuare a succesului colaborării dintre administraţiile de cale navigabilă de-a lungul Dunării, aşa cum au fost ele realizate în cadrul proiectelor NEWADA şi NEWADA duo, cu accent pe iniţierea unor dialoguri la nivel naţional şi internaţional între administraţiile de cale navigabilă (în România Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA şi instituţiile responsabile cu protecţia habitatului natural al Dunării, precum şi creşterea vizibilităţii activităţilor de cooperare. Proiectul Danube STREAM are multe elemente inovatoare, care fac parte din viitoarele tehnologii şi servicii care vor reprezenta piloți de îmbunătăţire a infrastructurii pe căile navigabile interioare.

În cadrul acestui proiect, a avut loc la Bratislava primul Consiliu de Administraţie al proiectului Danube STREAM. Consiliul acţionează ca un comitet director şi are în componenţa sa directorii administraţiilor de cale navigabilă de-a lungul Dunării, partenere în proiect. Fiecare administraţie de cale navigabilă a prezentat prin intermediul delegatului ei aşteptările de la proiectul Danube STREAM şi cele mai importante realizări din perioada 2014-2016 în ceea ce priveşte managementul căii navigabile. Principalele aşteptări ale administraţiilor de cale navigabilă sunt legate de intensificarea colaborării, semnarea de noi acorduri parteneriale pentru serviciile pe care administraţiile le pun la dispoziţia utilizatorilor apelor interioare şi asigurarea acurateţii informaţiilor oferite. În partea a doua a întâlnirii au fost prezentate în detaliu activităţile proiectului, acestea fiind aprobate în unanimitate.

Proiectul „Danube STREAM - Smart, Integrated and Harmonized Waterway Management” a fost aprobat la finanţare în cadrul primului apel de proiecte al Programului Transnaţional Dunărea 2014-2020, Axa prioritară PA3 - Conectivitatea în regiunea Dunării, Obiectivul specific SO 3.1 - Sprijinirea sistemelor de transport ecologice şi sigure şi a accesibilităţii egale a zonelor rurale şi urbane. Durata de implementare a proiectului este de 30 luni (ianuarie 2017- iunie 2019) şi acesta are un buget aprobat de 2,2 milioane euro, cu o cofinanţare de 85% din partea Uniunii Europene. Bugetul aferent CN ACN SA este de 158.811,42 euro, iar împreună cu alţi 8 parteneri din 7 ţări se va asigura implementarea proiectului în termenul stabilit.

Taguri articol


12