Acțiunile pe care polițiștii și procurorii constănțeni le-au organizat de-a lungul ultimelor luni pentru capturarea indivizilor ce au făcut mici averi de pe urma metodei "Accidentul" nu i-au descurajat pe colegii de breaslă ai escrocilor. O demonstrează un caz petrecut pe data de 3 iulie la Constanța! Povestea a început în jurul orei 12.00, atunci când o bătrână în vârstă de 92 de ani a fost sunată pe telefonul fix de un individ care i-a spus că este nepotul ei. Cu o voce sfârșită, plângând de mama focului, acesta i-a explicat "bunicii" sale că a fost rănit grav într-un accident rutier, că a suferit fracturi la ambele picioare și că are nevoie de nu mai puțin de 10.000 de lei pentru a fi operat de un medic bun...
Disperată, pensionara nu s-a gândit preț de o secundă că totul ar putea fi o invenție. Puținele îndoieli pe care le mai avea i-au fost risipite de un complice de-al primului interlocutor, care a sunat-o imediat după convorbire, a mințit-o că este medic chirurg și că ar putea să îl ajute pe nepotul ei în schimbul unei sume de bani. Femeia i-a spus că are în casă 3.200 de lei, agonisiți de-a lungul timpului din pensie, și că nu are cum să strângă cei 10.000 de lei despre care îi vorbise "nepotul" ei. Înțelegător până la cer și înapoi, doctorul i-a spus că este dispus să efectueze intervenția și în schimbul a 3.200 de lei și i-a mai zis că va trimite la ea acasă o femeie care va ridica suma.
În scurt timp, individa și-a făcut apariția și a luat cei 3.200 de lei, după care a plecat. Victima și-a dat seama că a fost înșelată în momentul în care nepotul ei a venit în vizită... Acesta a aflat ce s-a întâmplat, a apelat linia unică 112 și a cerut ajutorul autorităților. Polițiștii Secției 4 au pornit o anchetă pentru identificarea și prinderea autorilor.
„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.