Un insecticid destul de periculos, interzis în anii ’80, va mai fi prezent în alimentele produse în ţară cel puţin 100 de ani, avertizează specialiştii. Potrivit publicaţiei „Ring“, otrava poate provoca riscul de creştere a cancerului, dar şi a obezităţii. Cele mai cumplite efecte ale insecticidului DDT sunt cancerele de testicule şi prostată, la bărbaţi, şi de sân, la femei. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a declarat, pentru jurnaliştii de la „Ring“, că otrava se acumulează în grăsimi, iar o eventuală slăbire rapidă poate provoca şi moartea. Mai mult, acest insecticid are o perioadă foarte lungă de biodegradare, de aproape 140 de ani. „DDT-ul se folosea ca insecticid la orice, şi în casă, şi în coteţe, la culturi, în păduri, era o descoperire nouă pentru care s-a luat şi Premiul Nobel. A ajuns să polueze mediul înconjurător într-un mod masiv, de care nu vom scăpa nici peste 100 de ani. În România mai sunt şi acum pe undeva, uitate de Dumnezeu, depozite cu DDT, de unde o anumită etnie, dar şi alţii îl mai scot şi îl vând pe sub mână”, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.