Deși ar fi trebuit să arate ca un veritabil muzeu în aer liber, Parcul Arheologic din Constanța (cunoscut și ca Parcul Primăriei) este, mai degrabă, o junglă plină de buruieni. Fără îndoială, acest lucru a stârnit nemulțumirea multor constănțeni, care arată cu degetul spre administrația locală, acuzând că autoritățile nu se implică. Totuși, lucrurile nu sunt atât de simple, spun reprezentanții Primăriei Constanța, care afirmă că municipalitatea este legată de mâini în această situație.
În ultima vreme, în mediul online au apărut numeroase imagini care arată aspectul dezolant al Parcului Arheologic din Constanța (cunoscut și ca Parcul Primăriei). Mulți reclamă faptul că buruienile au crescut necontrolat și că iarba nu a mai fost tăiată de foarte multă vreme. În aceste condiții, parcul a ajuns să arate ca o junglă. Totodată, nu sunt deloc puțini cei care au arătat cu degetul spre administrația locală, acuzând că cei din conducere sunt nepăsători față de aspectul parcului în plin sezon estival, când tot mai mulți turiști vin în Constanța.
DE CE ARATĂ CA UN PARC ABANDONAT
Faptul că Parcul Arheologic este lăsat pradă buruienilor nu poate fi contestat. Oricine trece prin zonă poate remarca aspectul extrem de neplăcut al parcului, cu șanțuri săpate, copaci plantați recent, dar neîntreținuți și iarbă mare cât casa. Din păcate, nu se poate face nimic pentru a se îmbunătăți imaginea Parcului Arheologic, potrivit reprezentanților Primăriei Constanța. „Parcul Arheologic trebuia reabilitat printr-un proiect european, care a fost demarat toamna trecută. Problema este că licitația privind desemnarea firmelor care se ocupă de reamenajarea parcului a fost atacată în instanță. Judecătorii au decis ca ofertele depuse la licitație să fie reanalizate. Lucrările au fost suspendate până în momentul în care se finalizează acest proces. Nimeni nu are voie să atingă nimic din parc. Prin urmare, nu avem cum să tăiem nici măcar un centimetru de iarbă”, a declarat primarul Decebal Făgădău.
PROIECT CE PARE BLESTEMAT
Amintim că proiectul de reabilitare a Parcului Arheologic s-a aflat, încă din momentul lansării, sub semnul ghinionului. Licitația pentru desemnarea antreprenorului care să se ocupe de lucrări a fost contestată de o firmă care a pierdut. Asta a dus la un blocaj de trei luni, timp în care a fost soluționată plângerea. Lucrările au început într-un final, însă au fost suspendate după foarte puțin timp. Asta pentru că firma care a depus prima contestație a făcut plângere și la Curtea de Apel Constanța. Instanța a decis ca ofertele să fie reanalizate. Asta a dus la întârzieri nepermise, care pun în pericol întregul proiect. Concret, dacă până la 31 august nu sunt terminate lucrările, municipalitatea va pierde toți banii europeni atrași și nici nu va mai putea să reabiliteze Parcul Arheologic din fonduri comunitare.
Citește și:
Parcul Arheologic - pândit de pisica neagră într-o zi de marți, 13!