Cercetătorii de la MRC Clinical Science Centre, de la Imperial College London, au descoperit faptul că persoanele care nu mănâncă micul dejun suferă modificări la nivel cerebral și au tendința de a mânca mai nesănătos la următoarea masă. În cadrul studiului au fost scanate creierele mai multor persoane care obișnuiesc să sară peste micul dejun, pentru a descoperi de ce se îngrașă, punctează Antena 3. ”Atunci când nu mâncau micul dejun, voluntarii aveau tendința de a mânca cu 20% mai mult decât atunci când nu săreau peste masa de dimineață”, a declarat Tony Goldstone, coordonatorul studiului. Scanarea creierului a semnalat modificarea activității în zona cortexului orbitofrontal (situată deasupra ochilor), în special ca răspuns la alimente bogate în calorii. “Credem că acest lucru are legătură cu stimulii plăcerii și cu senzația de recompensare după o perioadă de înfometare. Cu cât îți place mâncarea pe care o consumi, cu atât mai activ devine cortexul orbitofrontal, cerând mai mult. În momentul în care voluntarii își închipuiau că mâncarea nu este gustoasă, activitatea din cortexul orbitofrontal scădea”, explică Goldstone. Descoperirea cercetătorilor de la Imperial College London poate constitui un punct de plecare în curele de slăbire.