De ce este Plăcinta Dobrogeană evaluată de Comisia Europeană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Indicaţie geografică protejată

De ce este Plăcinta Dobrogeană evaluată de Comisia Europeană

Social, Culinar 19 Decembrie 2019 / 15:33 13327 accesări

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros declarat joi, la deschiderea Târgului de Crăciun găzduit în incinta ministerului, că există sute de produse traţioanale înregistrate în România şi 7 produse înregistrate la nivel european. „Sunt câteva sute de produse înregistrate ca tradiţionale la nivel naţional, de Ministerul Agriculturii, şi șapte la nivel european, cu indicaţia geografică protejată", între care Scrumbia de Dunăre afumată, Novacul afumat din Ţara Bârsei, Telemeaua de Ibăneşti, Salamul de Sibiu, Magiunul de prune de Topoloveni și cârnații de Pleșcoi, a spus ministrul. Acesta a adăugat că încă 4 produse tradiţionale aşteaptă evaluarea Comisiei Europene. „Mai avem în lucru încă 4 produse la Comisia Europeană: Plăcinta Dobrogeană, Caşcavalul de Săveni, Salata de Icre de Ştiucă şi Salata de Icre de Crap. Acestea sunt produsele pe care le avem în evaluare la Comisie“, a mai anunţat Adrian Oros.



Ştiri recomandate

12