După instalarea lui în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța (CJC), Claudiu Palaz (PMP) a tăiat și a spânzurat după bunul plac. De la aroganța afișată în prima ședință a CJC, când i-a tratat pe ceilalți consilieri ca pe copiii de grădiniță, până la zvonurile privitoare la faptul că le-a cerut unor angajați CJC să demisioneze pentru a lăsa locul unor persoane agreate de el, aproape toate acțiunile lui denotă un comportament care nu are nicio legătură cu principiile democrației.
DACĂ PMP VREA, TOȚI STAU DREPȚI!
Mai nou, Palaz a anunțat că va înainta un proiect de hotărâre prin care urmează să fie cedate cele 20% din acțiunile Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“ Constanța deținute de CJC către statul român (prin Ministerul Transporturilor). Cu alte cuvinte, într-o vreme în care toată lumea se luptă pentru descentralizare, Palaz vrea ca ora exactă să se dea din centru. Nu ne este clar ce interese și motive sunt în spatele acestei propuneri, pentru că vicepreședintele CJC nici măcar nu s-a deranjat să dea o explicație concretă pentru propunerea sa, ci doar s-a rezumat la a spune că decizia a fost luată în interiorul partidului. „În contextul geopolitic actual, PMP Constanța consideră că cedarea, în favoarea statului român, a celor 20% din acțiunile pe care le deține CJC din Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“ Constanța este oportună”, se arată într-un comunicat remis de PMP Constanța. Cu alte cuvinte, în opinia PMP Constanța, dacă un partid care a obținut doar 5% la alegerile locale consideră că trebuie luată o decizie, atunci nimeni nu are voie să miște în front.
PROPUNERE NESUSȚINUTĂ?
Mai interesant este faptul că, în momentul în care i s-a cerut un punct de vedere legat de ideea lui Claudiu Palaz, președintele CJC, Horia Țuțuianu, a declarat sec: „Vom analiza și vom decide după aceea”. Răspunsul reținut al lui Țuțuianu poate da de înțeles faptul că nu prea susține propunerea lui Palaz. În altă ordine de idei, reprezentanții Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“ nu au dorit să comenteze subiectul, motivând că au prea puține date la dispoziție pentru a emite un punct de vedere în cunoștință de cauză.
Citește și:
Cum a ajuns un politician de 5% să controleze CJC
Primul pas în stabilirea comisiilor CJC, marcat de negocieri eșuate