„De Crăciun vom fi acasă”, la MINAC

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Spectacol cu studenţii de la Canto

„De Crăciun vom fi acasă”, la MINAC

Cultură 06 Decembrie 2013 / 00:00 666 accesări

Atmosfera sărbătorilor de iarnă îşi pune din ce în ce mai ferm amprenta asupra oraşului, mai ales prin diversele evenimente artistice cu tematică de Crăciun. Un astfel de eveniment a avut loc, ieri seară, în aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC), unde studenţii claselor de Canto - prof. univ. dr. Florenţa-Nicoleta Marinescu - din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius” au susţinut spectacolul „De Crăciun vom fi acasă". În faţa câtorva zeci de constănţeni, iubitori de muzică aleasă, studenţii au susţinut un recital de colinde româneşti sau melodii de sărbători din repertoriul clasic internaţional, realizând o atmosferă deosebită.

RECITAL DE COLINDE Concepţia şi regia spectacolului au fost semnate de prof. univ. dr. Florenţa-Nicoleta Marinescu, cea care a contribuit la pregătirea muzicală a studenţilor împreună cu asist. univ. dr. Radu Făgărăşan. Studenţii au fost acompaniaţi la pian de către lect. univ. dr. Nejla Ali, iar prima care s-a înfăţişat publicului, conform programului, a fost mezzosoprana Maria Cernat, studentă în anul al II-lea la Canto. Ea a interpretat colinde culese şi întocmite pentru voce şi pian de Tiberiu Brediceanu, precum „Iată vin colindători“, „În oraş la Viflaim“ sau „Sus în vârful muntelui“. Vocea cristalină şi interpretarea într-un registru vocal perfect moderat i-au asigurat aplauzele şi zâmbetele celor prezenţi.

După Maria Cernat a urmat momentul oferit de tenorul Alexandru Mădălin Băldău, student în anul al III-lea, care a abordat, de asemenea, colinde culese şi întocmite pentru voce şi pian de Tiberiu Brediceanu. Bas-baritonul Radu Făgărăşan a prezentat, solemn, „Ave Maria“, de Giulio Caccini, dar şi o lucrare de Adolphe Adam, compozitor al cărui „Cântec de Crăciun“ l-a interpretat şi Alexandru Mădălin Băldău. Spre finalul spectacolului, au mai evoluat baritonul Ionuţ Sandu, student în anul al II-lea şi soprana Ramona Stamate, studentă în anul I.

PARTITURI ALESE Pe lângă lucrări de Caccini sau Adolphe Adam, în programul serii au mai fost alese partituri din repertoriul unor compozitori precum Georg Friedrich Handel, Charles Gounod, Carl Zeller, Johann Strauss, Cesar Franck, dar şi cântece de Crăciun semnate de Jule Styne, Walter Kent, Etta James, Jose Feliciano sau chiar Andra.

Finalul spectacolului „De Crăciun vom fi acasă” i-a încântat în mod special pe spectatori, cei cinci studenţi din corul care a interpretat piesele „Silent Night“ şi „Joy to the World“ stârnind emoţia şi entuziasmul tuturor celor prezenţi, privilegiaţi de faptul că au fost colindaţi de tineri extrem de talentaţi, cu piese autentice, în ajun de Sfântul Nicolae.

Taguri articol


12