Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa a găzduit, timp de două zile, în perioada 21-22 ianuarie, o amplă manifestare culturală menită să pună în valoare tradiţiile şi obiceiurile autentice româneşti: festivalul naţional multicultural „De dragoste, de neam, de ţară”. Evenimentul de anvergură a fost organizat de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România şi Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS) Constanţa cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa şi al Primăriei Municipiului Constanţa
Prima seară care a debutat sub egida „De dragoste, de neam, de ţară” a adus, în premieră pe scena instituţiei gazdă, ansamblurile: „Câmpia Română” din Alexandria, „Plaiuri argeşene” din Piteşti, „Doina Dobrogei” din Medgidia şi grupul vocal bărbătesc „Doruri Muscelene” din Câmpulung. Potrivit spectatorilor, cea mai bună evoluţie au avut-o ansamblul „Chindia” de la Casa de Cultură din Ploieşti, care, timp de 38 de ani, este condusă de acelaşi director dedicat, Ioan Bălcinoiu. În cea de-a doua parte a serii, spectatorilor li s-a pregătit un moment special: un recital susţinut de îndrăgita interpretă de muzică populară Irina Loghin. La apariţia sa pe scenă, publicul s-a ridicat în picioare şi a acompaniat-o cu aplauze. Interpreta şi-a „acompaniat” cântecele cu câteva bancuri care au făcut deliciul spectatorilor. Din repertoriul său nu au lipsit cântecele care au consacrat-o, cele dedicate mamei, dar şi o melodie de voie-bună mai... modernă, din repertoriul formaţiei „Bosquito”. După terminarea recitalului, Irina Loghin, care a precizat că nu şi-ar mai dori să se întoarcă „roata vieţii”, potrivit cunoscutului său cântec, a acordat doar câteva autografe, deoarece artista urma să plece în Ucraina. Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, Gheorghe Ungureanu, a declarat că a dorit să aducă acest festival în premieră pentru constănţeni, în ciuda dificultăţilor economice şi a vremii nefavorabile.
Ultima seară a festivalului „De dragoste, de neam, de ţară” a reunit sub egida „Cafeneaua artelor” o serie de manifestări dedicate literaturii, muzicii, dansului şi teatrului. Tot din programul serii de vineri a făcut parte şi medalionul muzical coregrafic susţinut de casele de cultură din Câmpulung Muscel, Constanţa, Slatina, Ploieşti şi Piteşti şi un concert vocal - instrumental susţinut de orchestra de cameră „Ars magna” din Buzău, corala bărbătească „D. G. Kiriac” din Piteşti şi corala „Ioan Cristu Danielescu” din Ploieşti. Prezentatorii celor două zile de festival au fost Oana Niţu şi Sergiu Cicu, iar participanţilor li s-au înmânat diplome.