Angajatorii care le acordă salariaților și tichete de masă pot mări valoarea lor până la maximum 15 lei (față de 9,5 lei), potrivit Legii 218/2016, care a intrat în vigoare la 1 decembrie. „Firmele cu marje mari de profit vor putea acorda, și cu siguranță că vor face astfel de măriri salariale, întru fidelizarea angajaților. Cele cu profituri mici vor da tichete ca și până acum, pentru că nu tuturor le merg afacerile ca în statisticile oficiale. În altă ordine de idei, acest sistem arată, de fapt, cât de mici sunt salariile românilor. Adică au nevoie de ajutor pentru hrană, deși salariul ar trebui să fie îndestulător pentru toate cheltuielile angajatului“, spune secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan. Potrivit legii, tichetele de masă sunt emise pe suport de hârtie sau în format electronic și sunt destinate exclusiv alocației individuale de hrană, costurile acestora fiind suportate integral de angajator. Bonurile sunt scutite de impozite și taxe, atât în cazul angajatorilor, cât și al salariaților, la fel ca și tichetele-cadou, a căror valoare maximă se menține la 150 lei per angajat.