Aproape 300 de operatori din industria alimentară din Constanța au fost verificați în perioada 6 - 12 iulie de către veterinari, atât constănțeni, cât și detașați din țară, în cadrul Comandamentului Estival 2015. Nu mai puțin de 150 de restaurante și câteva zeci de alte unități de alimentație de pe litoral, mai exact din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, au fost în atenția echipelor de control, potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, dr. Geronimo Brănescu. ”În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate sanitar-veterinar. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.800 lei”, a subliniat directorul DSVSA. La fel ca la precedentele verificări (din săptămâna anterioară perioadei menționate), au fost retrase de la vânzare aproape 9 tone de alimente improprii consumului uman (cea mai mare cantitate fiind de peste 6.200 kilograme de carne și produse din carne), în valoare de peste 90 mii lei.
Reamintim că situaţiile care pun în pericol sănătatea consumatorilor în relaţie cu siguranţa alimentelor se pot semnala la dispeceratul CALL CENTER, la numărul 0800 826 787, şi la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa. Solicitările vor fi soluţionate în regim de urgenţă de către inspectorii din cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2015”.