Cîteva zeci de vedete de cinema s-au adunat la Beverly Hills, în California, pentru a sărbători nominalizările la ediţia de anul acesta a premiilor Oscar, ce va avea loc pe 25 februarie. De la irlandezul Peter O'Toole, în vîrstă de 74 de ani, nominalizat a opta oară, la micuţa Abigail Breslin, de abia 10 ani, 150 de finalişti s-au adunat la dejunul organizat la un mare hotel din Los Angeles, la cîteva sute de metri de sediul Academiei Americane de Film.
Această reuniune "de familie", ultima înainte de marea seară, este un prilej pentru organizatori să le ceară viitorilor cîştigători să ţină discursuri de mulţumire cît mai scurte şi mai puţin plictisitoare. "Succesul spectacolului depinde de voi", a subliniat Laura Ziskin, producătorul transmisiei televizate a ceremoniei. În 2006, audienţa a scăzut la 38,8 milioane de spectatori americani de la 42,1 milioane în 2005. Cerîndu-le nominalizaţilor să se pregătească pentru o eventuală victorie, Laura Ziskin l-a parafrazat pe scriitorul Mark Twain: "ai nevoie de trei săptămîni pentru a elabora un discurs spontan".
La dejun, Steven Spielberg, Clint Eastwood şi Peter O'Toole au fost aşezaţi lîngă nume mai puţin sonore de la Hollywood, precum stilişti, ingineri de sunet sau specialişti în efecte speciale nominalizaţi la categoriile respective. Forest Whitaker, care face parte dintre cei cinci actori de culoare nominalizaţi la premiile Oscar la categoriile principale de actori, un record, a declarat că este de părere că ceremonia se interesează din ce în ce mai puţin de culoarea pielii artistilor.
Chemată pentru a alege cîştigătorii premiilor Oscar, precum ceilalţi aproximativ 5.800 de membri ai Academiei, actriţa britanică Helen Mirren, favorită la premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă, a recunoscut că a votat pentru ea însăşi. "Se crede nu pot vota pentru mine însămi. Dar, apoi ne gîndim mai bine şi ne spunem: Poate că acest vot va face diferenţa. Este un moment teribil pe care îl voi simţi tot restul vieţii", a comentat simpatica actriţă.