Delicios! Coquelet au vin, sau pui cu vin, sau coq au vin!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Delicios! Coquelet au vin, sau pui cu vin, sau coq au vin!

Culinar 18 Februarie 2019 / 20:44 7934 accesări

Pentru că se găsește și la noi în supermarket cocoșel de munte sau coquelet de Bretagne, puteți acum să gătiți rețeta franțuzească coq au vin! Este o tocană ale cărei ingrediente principale sunt carnea de cocoș, vinul roșu, morcovii, ceapa și ciupercile și care își are originea prin vremurile Galiei antice (sau Romei antice), care, însă, a devenit cunoscută mai ales datorită Juliei Child, care a publicat rețeta în celebra ei carte de gătit din 1961.

Puteți elimina prăjirea ingredientelor în unt, și, totuși, să obțineți o rețetă dietetică, la fel de delicioasă.

Ingrediente:

1 pui coquelet (sau 500 g pulpe de pui dezosate)

100 g piept de pui afumat natural

400 ml vin roșu sec

1 cățel de usturoi

300 g ciuperci champignon mici

1/2 praz tăiat rondele (sau o ceapă mare tocată / 10 hașme)

100 g morcovi baby carrot

1 cartof dulce mediu

sare și piper, după gust

3 cuişoare (măcinate sau întregi)

Preparare:

Într-o oală mai mare, turnați vinul roșu împreună cu o cană de apă. Adăugați, pe rând:

  • puiul curățat de piele și tăiat în bucăți
  • pieptul de pui afumat, tăiat feliuțe
  • ciupercile spălate și curățate (nu le tăiați în bucăți, decât dacă sunt mai mari; pentru o tocană aspectoasă, folosiți ciuperci champignon micuțe, întregi sau alte ciuperci mai mici, cum ar fi cele chinezești)
  • morcovii (preferabil baby carrot pentru aspect) – dacă aveți morcovi obișnuiți, tăiați-i în rondele mai groase
  • prazul spalăt și tăiat rondele mai groase
  • cartoful dulce curățat și tăiat cuburi mari
  • un cățel de usturoi mai mare, curățat și tăiat feliuțe subțiri
  • sare şi piper după gust, și, în plus, cuişoarele

Condimentați cu sare și piper după gust. Dați oala la fiert la foc mic și lăsați-o să fiarbă până când ingredientele sunt bine făcute și zeama scade. Puteți să dați oala la cuptor timp de 30 de minute (foc mic) după ce ați verificat că ingredientele sunt aproape fierte, pentru ca tocana să scadă și să se formeze un sos delicios.

Puteți să mâncați ca fel principal, cu garnitură de orez sau paste!

Taguri articol


12