Deliciu cu legume la cuptor și paste

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Deliciu cu legume la cuptor și paste

Culinar 21 Ianuarie 2017 / 01:07 2700 accesări

Această rețetă este foarte bună pentru a ține puțin regim, cu legume proaspete, nu din conservă, și care pot fi găsite chiar și pe timp de iarnă în comerț, și, de asemenea, cu paste, fără carne, deoarece pastele conțin carbohidrații necesari unei digestii bune, iar legumele, fibrele necesare organismului.

Puteți aduna și înfrăți, în cantități măsurate din ochi, două vinete mijlocii, un dovlecel, un morcov mai grosuț sau doi morcovei mai subțirei, o ceapă, puțină costiță afumată - vreo câteva feliuțe, tăiate mărunt, de preferință de la țărani și nu din comerț -, câteva boabe de fasole roșie, „săltăreață“, gata fiartă, câteva linguri de ulei și, separat, niște paste de orice fel, deși cel mai bine merg cele în formă de cochilie sau melcișori, fierte după rânduiala lor, în apă cu sare - al dente -, cum ar spune italianul.

Se curăță vinetele în formă de zebră, adică nu se ia toată coaja, ci fâșii, pe verticală, se taie bucăți mai mărișoare, se sărează. Se taie și dovleceii, se pun într-o tavă și se bagă câteva minute la cuptor. În cest timp, ceapa, mărunțită, se pune la călit împreună cu morcovii dați pe răzătoare, în câteva linguri de ulei, și cu costița afumată, tăiată și ea mărunt. După ce se rumenesc un pic și miresmele îmbălsămează aerul, se adaugă în tava din cuptor, peste vinetele și dovleceii puse acolo deja, cu puțină sare si piper deasupra. Se desface bulionul în câteva linguri de apă ori, dacă aveți, roșii coapte bine și zemoase, tăiate cubulețe. Se adaugă acestea, se mai pune sare și piper, un pahar cu apă și se lasă o jumătate de oră la cuptor. Se cercetează să nu scadă zeama prea mult, eventual se mai adaugă apă, și chiar zeama de la un sfert de lămâie, ca să dea un gust mai bogat legumelor. Se încearcă să fie coapte legumele, înmuiate și nu tari, dar totuși crunchy, se adaugă fasolea roșie din conservă sau fiartă în prealabil, apoi se pun pastele gata fierte și ele și se amestecă ușurel cu lingura de lemn, se mai lasă la cuptor să se întrepătrundă aromele, iar la urmă, se poate adăuga cașcaval ras și pătrunjel tocat mărunt. Recomand vasul de lut, în care orice „coptură“ iese delicioasă.

Este mai ușor de făcut decât de scris, și este foarte savuroasă! Poate fi un fel de mâncare care se servește rece sau cald, ori ca garnitură la șnițele sau carne de pui ori pește pe grătar.

Taguri articol
DeliciosLegumeCuptorPasteOrganismAmestecReţetă


12