Delta Dunării şi alte zone din România, la Travel Channel

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Promovare la nivel mondial prin gastronomie şi vin, în 2015

Delta Dunării şi alte zone din România, la Travel Channel

Justiție 11 Octombrie 2014 / 00:00 805 accesări

Delta Dunării şi alte regiuni din România vor fi promovate prin intermediul gastronomiei şi vinurilor româneşti, într-o serie intitulată „Food and Wine Adventures: Romania”, care va fi difuzată anul viitor, la nivel internaţional, de televiziunea Travel Channel. Compania Scripps Networks Interactive, care deţine Travel Channel, şi compania de producţie Tuesday's Child lucrează în prezent la realizarea seriei "Food and Wine Adventures: Romania", care va cuprinde şase episoade de câte 30 de minute, după cum a declarat producătorul Eoin O'Shea, care se află în prezent în România pentru a finaliza filmările la acest proiect. Noua serie de documentare "Food and Wine Adventures: Romania" va fi difuzată în prima parte a lui 2015 la televiziunea Travel Channel, care este retransmisă şi în România. "Food and Wine Adventures: Romania" îşi propune să continue campania de promovare a României prin intermediul Travel Channel, începută prin trilogia documentară "Wild Carpathia", care a fost difuzată în perioada 2011 - 2013, la nivel internaţional, de această televiziune. "Este un program despre mâncarea şi vinul românesc, iar prezentatorii sunt Jenny Powell, o cunoscută prezentatoare de televiziune din Marea Britanie, şi Olivier Magny, un expert în vinuri din Paris", a declarat producătorul Eoin O'Shea.

Spre deosebire de seria "Wild Carpathia" de la Travel Channel, în care România a fost promovată şi prin intermediul unor personalităţi precum prinţul Charles al Marii Britanii, principesa Margareta şi Ivan Patzaichin, noul serial "Food and Wine Adventures: Romania" nu va pune accentul pe astfel de persoane celebre. "Încercăm să facem cunoscuţi în această serie oamenii din spatele cortinei. Am încercat pe cât posibil să căutăm lucrurile ascunse şi oamenii de zi cu zi", a explicat producătorul Eoin O'Shea.

Echipa lui Eoin O'Shea a filmat timp de aproximativ patru săptămâni în şase zone din România (Constanţa - Delta Dunării, Braşov, Baia Mare, Arad, Cluj-Napoca şi Bucureşti), urmând să încheie filmările vineri seară, în Centrul Vechi din Bucureşti.

"Primul nostru spaţiu de filmare a fost în Constanţa. Am călătorit apoi spre Tulcea, pentru a ajunge în Delta Dunării, unde am învăţat cum se face vinul de nisip şi am învăţat să gătim supă de peşte. Jenny Powell chiar a mers cu unul din localnici la pescuit în lacul său preferat", a spus producătorul seriei documentare. Atât britanica Jenny Powell, cât şi francezul Olivier Magny au fost foarte impresionaţi de Delta Dunării, considerând că este "unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-au văzut până acum". Olivier, în special, a descris experienţa sa din Delta Dunării drept "una dintre cele mai extraordinare din viaţa sa".

MOŞTENIREA CULTURALĂ, PRIN INTERMEDIUL GASTRONOMIEI La rândul său, prezentatoarea noii serii, britanica Jenny Powell, a declarat pentru MEDIAFAX că este "un mare fan al mâncării româneşti", dar şi al procesului de preparare a gustărilor. "Oamenii îşi cultivă produsele pe care le folosesc în mâncare, pe care o fac singuri. Produsele sunt proaspete, autentice. Acest lucru nu prea se întâmplă mai ales în locul din care provin. Sper să nu pierdeţi toate aceste lucruri aici, în România. Este minunat. Este vorba despre mâncare reală, proaspătă. Este reconfortant să vezi toate aceste lucruri. Am fost în casele oamenilor, în curţile lor, în fermele lor. Este un privilegiu că am putut să fac toate aceste lucruri", a spus Jenny Powell. Ea a mai spus că, prin intermediul mâncării, a putut să cunoască mai multe lucruri despre viaţa de familie a românilor, despre moştenirea lor culturală. "Şi a fost foarte aventuros totul, chiar mi-a plăcut foarte mult", a mai spus Jenny Powell.

VINURI EXCELENTE ÎN ROMÂNIA Totodată, specialistul francez în vinuri Olivier Magny a recunoscut că a venit în România cu multe prejudecăţi, având în vedere "reclama negativă" pe care o fac unele persoane de etnie rromă în Franţa. "Am venit cu idei preconcepute, însă am ajuns să avem o mare apreciere faţă de România. Oamenii au fost foarte prietenoşi, calzi şi primitori. A fost un privilegiu să fim aici", a spus Olivier Magny. El a fost surprins în mod plăcut şi în privinţa calităţii vinurilor din România. "Nivelul acestora este mai ridicat decât am anticipat. Cred că este un loc nedescoperit pentru oamenii din Europa de Vest. Nimeni nu bea vin românesc, nimeni nu cunoaşte nimic despre vinurile româneşti. Cred că sunt multe lucruri de aflat şi de descoperit de către entuziaşti şi am fost foarte impresionat că după perioada comunistă a fost o reală provocare pentru producătorii de vin să realizeze tranziţia la noile standarde. Am fost surprins în mod plăcut (...). Şi ne-a plăcut mâncarea, am fost impresionaţi de gustul şi de calitatea produselor, ceea ce nu este foarte uşor de obţinut în locurile de unde venim noi. Mâncarea are gust de mâncare", a mai spus Olivier Magny.



12