Demonstraţii gastronomice şi degustări de vin, la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Turneu culinar . Savoare şi bunătăţi, la mare

Demonstraţii gastronomice şi degustări de vin, la Constanţa

Monden 19 Octombrie 2011 / 00:00 641 accesări

Într-o după-amiază mohorâtă de toamnă ca cea de ieri, o serie de constănţeni pasionaţi de arta culinară, printre care şi mulţi bucătari, au răspuns invitaţiei organizatorilor de la Unilever de a participa la evenimentul de lansare a patru noi tipuri de sosuri, la hotelul Del Mar din staţiunea Mamaia. Aproximativ 100 de persoane au avut ocazia să-i vadă pe bucătarii de la Unilever în... acţiune, testând şi, totodată, degustând noile produse. Pentru ca ambientul culinar să fie unul desăvârşit şi pentru că orice fel de mâncare cu sos savuros se serveşte ideal cu un vin potrivit, alături de cei doi maeştri-bucătari de la Unilever, Robert Voicu şi Paul Pandele, s-a aflat şi experimentatul somelier Bogdan Dumitrescu.

Evenimentul a debutat la ora 15.30 şi a stârnit interesul bucătarilor prezenţi - şi nu numai - prin aromele fine şi prin uşurinţa cu care se pot prepara sosurile pentru diferitele feluri de mâncare. Cele patru sosuri lansate, ieri, fac parte din gama noilor sosuri Knorr, iar evenimentul în sine se înscrie în cadrul unui turneu culinar organizat de Unilever în cinci oraşe ale ţării, pentru prezentarea şi degustarea sosurilor Knorr nou-lansate, cât şi a celor cu reţete îmbunătăţite special pentru bucătarii profesionişti. Au fost expuse astfel spre degustare sosuri speciale pentru paste, ciuperci, pui şi friptură din carne roşie sau vânat.

BUCĂTARI LA LOC DE CINSTE După cum au precizat organizatorii, evenimentul s-a adresat cu precădere celor care lucrează în industria alimentară şi care se folosesc de arta culinară, astfel încât a reuşit să adune bucătari din Constanţa, de la restaurantele de pe litoral, cât şi din Tulcea. Întrebat dacă este satisfăcut de noile produse, unul dintre participanţii la degustare, Laurenţiu Pătru, bucătar-şef la o cunoscută casă din Satul de Vacanţă, s-a declarat mulţumit de gustul acestora, arătându-şi încrederea faţă de producător şi recomandând sosurile pentru reţete noi de toamnă, dar şi de sărbători.

Robert Voicu, unul dintre bucătarii profesionişti de la Unilever, care şi-a folosit dibăcia la demonstraţia de preparare, a spus că „recomandă sosurile în cauză bucătarilor de pretutindeni, pentru că aduc un aport nutritiv preparatului, aspect plăcut şi se prepară foarte uşor. Unele dintre ele sunt fără adaos de carne şi se pot folosi în perioada de post. Produsele vegetale deshidratate din sosuri rămân proaspete şi savuroase. Evoluţia tehnologiei a uşurat arta culinară şi lasă timp pentru a crea reţete noi, pentru a diversifica meniul şi a termina preparatul final. Aceste variante de sosuri pot fi folosite cu încredere şi pentru reţete tradiţionale”.

Cei prezenţi nu au ratat astfel ocazia de a împărtăşi păreri şi experienţă cu bucătarii însărcinaţi cu demonstraţia, totul la o degustare, stropită apoi cu un vin potrivit.



12