DISPARIŢIE Cazul deputatului UNPR Mihai Boldea, fost PDL, se complică întrucât acesta este de negăsit. Dispariţia parlamentarului a fost anunţată chiar din timpul votului din Parlament, prin care s-a luat decizia ridicării imunităţii parlamentare, care permite autorităţilor să-l reţină pe Boldea. Deputatul, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional, este acuzat că ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro. Pentru aceste acuzaţii, parlamentarul a fost citat să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Galaţi, el fiind aşteptat şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Boldea a primit, ieri dimineaţă, în jurul orei 7.00, citaţia din partea DNA pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galaţi al DNA, documentul fiind lăsat în cutia poştală de la domiciliul acestuia, de către două persoane care nu au dorit să ofere detalii. Câteva ore mai târziu, un echipaj al Poliţiei a mers la locuinţa deputatului Boldea din Galaţi, cel mai probabil pentru a-l ridica şi duce la audieri, numai că, surpriză, acesta nu a fost de găsit, poliţiştii părăsind locuinţa deputatului după 10 minute. În urma cercetărilor efectuate, procurorii DIICOT au descoperit că deputatul UNPR Mihail Boldea a părărit România sâmbătă, pe frontieră terestră. Drept urmare, procurorii DIICOT cer Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă în lipsă a deputatului. După judecarea propunerii de arestare preventivă, dacă instanţa va emite mandat de arestare în lipsă pe numele lui Boldea, acesta va fi dat în urmărire generală şi internaţională. “În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina sa şi existenţa unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Boldea Mihail, deputat în Parlamentul României, se sustrage urmăririi penale\", afirmă reprezentanţii DIICOT.
ACUZE Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului UNPR, cerere formulată de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la solicitarea procurorului general al României, Codruţa Kovesi. Potrivit procurorilor DIICOT, sunt date şi indicii în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţa unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.
USL, LA DATORIE Referitor la votul dat în Parlament în cazul lui Boldea, liberalii constănţeni consideră că parlamentarii USL au dovedit că nu blochează actul de Justiţie prin prezenţa în plenul Parlamentului la votul pentru ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea. „Pentru că Puterea a chiulit, parlamentarii USL au suplinit cvorumul pentru ca votul în cazul Boldea să poată fi dat. Decizia de a participa la vot a fost luată deoarece a fost vorba de o cerere a Parchetului de a percheziţiona şi aresta un deputat. Dacă votul nu s-ar fi dat, riscam atunci să punem în pericol Mecanismul de Cooperare şi Verificare a Justiţiei. În acest context, parlamentarii USL nu puteau sta deoparte ca să lase chiulangii Puterii, interesaţi doar de legi prin care să-şi aducă beneficii, să îşi bată joc de demersurile Justiţiei”, se arată într-un comunicat al PNL Constanţa.