Descinderi la Constanța într-un caz de evaziune! Pagubă de 3.000.000 de euro!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Descinderi la Constanța într-un caz de evaziune! Pagubă de 3.000.000 de euro!

Eveniment 31 Martie 2016 / 13:23 885 accesări

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au coordonat joi dimineață 23 de percheziții în municipiile București și Constanța și în județele Ilfov, Galaţi, Gorj şi Argeş, într-un dosar ce vizează comiterea unor infracțiuni economice. Oamenii legii spun că acțiunile au avut loc în casele unor suspecți anchetați în această speță, dar și la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale. Potrivit anchetatorilor, "în perioada 2009 - 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 14 milioane de lei (echivalentul a 3 milioane de euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA", după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Parchet.

Potrivit anchetatorilor, în dosar sunt cercetați 22 de suspecți, pentru evaziune fiscală și complicitate la această infracțiune. Conform unor surse judiciare citate de agenția de presă Mediafax, printre cei implicați în această afacere s-ar număra Ion Bârcina, finul fostului judecător al Curții Constituționale a României (CCR) Toni Greblă, dar și Liviu Târșea, fost angajat al Serviciului de Pază și Protecție. La descinderile de joi dimineață au luat parte ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Amintim că, miercuri dimineață, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanța au efecuat 46 de percheziții la domiciliile unor suspecți și la sediile unor societăți comerciale din Constanța, București, Bacău, Cluj și Oradea. Acțiunile au vizat destructurarea unui grup infracțional specializat în evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, "membrii rețelei au înregistrat în contabilitatea societății autorizate ca antrepozit fiscal operațiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi sau documente justificative emise în acest sens de firme de tip fantomă (nu funcționau la sediul social, nu aveau angajați și ai căror asociați și administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracțional organizat), cu scopul de a evita plata TVA către bugetul consolidat al statului", după cum se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de DIICOT. Prejudiciul evaluat până la ora actuală în acest dosar se ridică la suma totală de 3.000.000 de euro.

Citește și:

Percheziții DIICOT la Constanța într-un dosar de evaziune!

Taguri articol


12