Desert pufos și aromat: prăjitură cu vișine!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Desert pufos și aromat: prăjitură cu vișine!

Culinar 29 Mai 2016 / 17:13 2318 accesări

Pentru că este sezonul lor, vă prezentăm astăzi o rețetă de prăjitură cu vișine pe care o puteți pregăti rapid pentru cei dragi. Pufoasă și acrișoară din cauza fructelor, poate fi pregătită cu mai multe cu orice fel de fructe, însă aroma vișinelor este perfectă în această prăjitură. Pentru a o pregăti, aveți nevoie de 100 grame de unt, 200 grame de zahăr pudră, 250 grame de făină, 3 ouă, 150 ml de lapte, 1/2 plic de praf de copt, vanilie, aproximativ 800 grame de vişine (sau alte fructe), 5-6 linguri de zahăr (pentru vişine). Scoatem sâmburii din vişine şi le punem într-o sită, presărăm 5 - 6 linguri de zahăr deasupra şi le dăm la rece pentru 2-3 ore (minimum). Untul la temperatura camerei se amestecă cu 2 - 3 linguri de zahăr, se adaugă treptat câte un gălbenuş de ou şi câte 3 - 4 linguri de zahăr.

Punem vanilia şi un praf de sare, apoi laptele şi praful de copt amestecat cu făină. Albuşurile se bat spumă şi se amestecă în amestecul de unt și zahăr. Se răstoarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină (dimensiune tavă: 20/30 cm). Se coace la foc iute (în cuptorul preîncălzit) cca 10 - 15 minute, apoi o scoatem din cuptor şi punem deasupra, repede, vișinele. Dăm din nou la cuptor şi mai lăsăm cca 35 - 40 de minute. Când este gata, se pudrează cu zahăr! Poftă bună!



12