Desertul perfect pentru vară: înghețată cu cireșe

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Desertul perfect pentru vară: înghețată cu cireșe

Culinar 30 Iunie 2016 / 18:45 1766 accesări

Zilele călduroase pot fi mai ușor de suportat dacă ne răcorim cu băuturi și deserturi reci și pline de savoare. Înghețata este un desert iubit atât de copii, cât și de adulți și dacă este preparată în casă, cu ingrediente proaspete, poate fi o opțiune mult mai bună decât înghețata din comerț. Iată cum puteți pregăti rapid în propria bucătărie înghețată cu cireșe: aveți nevoie de 200 de mililitri de lapte condensat, 1 linguriță de lichior de cireșe, 200 de grame de cireșe proaspete sau din compot, 50 de grame de zahăr, 400 de mililitri de smântână pentru frișcă. Din aceste cantități veți obține 6 porții de înghețată. Cireșele se spală, se curăță de sâmburi și se pun într-un bol, împreună cu zahărul. Smântâna se mixează până devine frișcă, peste care se adaugă apoi laptele condensat, lichiorul și se mai mixează pentru încă un minut. Într-o tavă adâncă se montează înghețata, adăugând un strat de frișcă bătută, un strat de cireșe, apoi iar frișcă, alternativ. Se pune la congelator pentru 5 - 6 ore sau de seara până dimineața și se servește ornată cu bucăți de cireșe proaspete și frișcă.



12