Destin tragic pentru un tînăr tătic!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Destin tragic pentru un tînăr tătic!

Social 28 Noiembrie 2008 / 00:00 7798 accesări

Cătălin Diaconu, de 36 de ani, din localitatea Nisipari, s-a stins din viaţă după ce a fost operat de patru ori, în două mari spitale din Constanţa, respectiv Spitalul Municipal Medgidia şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. Nimeni din familia bărbatului nu s-a gîndit că şi-l va lua pe cel drag acasă, fără suflare. Şi asta pentru că problema de sănătate a tînărului era, aparent, una absolut banală. Şi totuşi, teoria din medicină potrivit căreia orice intervenţie chirurgicală, oricît de mică ar fi, poate crea mari probleme, s-a adeverit în cazul lui Cătălin. După ce i-a fost scos apendicele, medicii au fost nevoiţi să intervină chirurgical de încă trei ori. Din nefericire, de fiecare dată fără succes. Familia tînărului crede că de vină sînt cadrele medicale ale Spitalului Clinic Municipal Medgidia, care nu i-au acordat acestuia atenţia cuvenită. Atît medicii Spitalului din Medgidia, cît şi cei ai SCJU, susţin că au depus toate eforturile pentru ca viaţa tînărului să fie salvată. “În urmă cu trei săptămîni, pe 3 noiembrie, s-a internat bărbatul, iar pe data de 4, deci a doua zi, l-am operat. Iniţial, după operaţie, a fost bine, însă după cîteva zile, starea sa de sănătate s-a deteriorat”, povesteşte dr. Nicolae Caraiani, cel care l-a operat pe Cătălin.

Computerul tomograf a arătat o colecţie retrocecală

Aşa se face că s-a impus o a doua intervenţie chirurgicală, asta după ce pacientul a fost supus mai multor intervenţii medicale de specialitate. Mai exact, i-a fost făcută o examinare la computerul tomograf. “S-a constatat că avea un abces retrocecal, o colecţie retrocecală, aşa că s-a impus o nouă intervenţie chirurgicală. S-a făcut o spălare, aşa cum se impune în asemenea cazuri”, a declarat dr. Caraiani. Potrivit medicului, imediat după intervenţie, familia a făcut numeroase presiuni asupra sa pentru ca cel drag să fie transferat la SCJU. “Nu ne-am împotrivit cu nimic, deşi le-am explicat că este bine să rămînă aici, pentru că-şi va primi şi în continuare îngrijirile medicale de care are nevoie şi că i se va acorda toată atenţia în cazul său”, a mai spus dr. Caraiani. La rîndul său, directorul Spitalului Municipal Medgidia, dr. Stere Buşu, a declarat că s-a vorbit înainte cu prof. univ. dr. Vasile Sîrbu, şeful Clinicii de Chirurgie II a SCJU, tocmai pentru a se da acordul că bolnavului i se va accepta transferul. “A părăsit spitalul cu ambulanţa, însoţit de un echipaj de specialitate. Spitalul din Medgidia nu este o puşcărie. Aici, nimeni nu este ţinut cu forţa”, susţine dr. Buşu, care s-a arătat indignat de faptul că familia a reproşat de nenumărate ori că pacientul nu este îngrijit aşa cum ar trebui. “În fiecare zi s-au făcut vizitele şi contravizitele seara. De fiecare dată, s-a studiat atent bolnavul. Nu ne poate reproşa nimeni acest lucru”, a mai arătat managerul unităţii sanitare.

La Spitalul de Urgenţă, evoluţie tragică!

Potrivit medicilor Spitalului din Medgidia, pacientul a fost transferat la SCJU Constanţa pe 13 noiembrie. De atunci, el a fost supus din nou la două intervenţii chirurgicale. Potrivit purtătorului de cuvînt al celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, dr. Florian Stoian, evoluţia bolnavului a fost una tragică. “Bolnavul a fost internat la Spitalul de Urgenţă cu o stare generală gravă, aşa că s-a impus intervenţia chirurgicală în ziua în care a şi ajuns la spital, prin transfer de la Medgidia. S-a depus tot suportul uman şi material. Evoluţia a fost una nefavorabilă. S-a produs o insuficienţă de organe, după care un stop cardio-respirator”, a explicat, la rîndul său, purtătorul de cuvînt al SCJU.

Fratele lui Cătălin, Eugen Diaconu, îl acuză pe dr. Nicolae Caraiani de la Spitalul Municipal Medgidia de malpraxis. Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Radu Croitoru, a declarat că fratele decedatului a depus o plîngere la Secţia 3 Poliţie. Cătălin Diaconu a lăsat în urma sa un copilaş de un an şi cinci luni şi o soţie care nu a apucat să se bucure pe deplin de familia sa.



12