Deţinuţii continuă escrocheriile prin telefon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Penitenciare percheziţionate

Deţinuţii continuă escrocheriile prin telefon

Eveniment 24 Iulie 2013 / 00:00 822 accesări

Deşi scenariul escrocilor care acţionează prin metoda „Accidentul” a fost extrem de mediatizat, oamenii încă le mai cad în plasă infractorilor, care acţionează din... penitenciar cu ajutorul unor complici aflaţi în afara gratiilor. Sute de plângeri au fost înregistrate în toată ţara, după ce oamenii se lăsau înduioşaţi de povestea lacrimogenă pe care escrocii o spuneau la telefon: un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie urgentă de bani pentru a scăpa de închisoare. Pentru a fi mai credibili, escrocii se dădeau drept avocaţi, poliţişti sau procurori. De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii au făcut zeci de descinderi la penitenciare din toată ţară, dar şi la domiciliile complicilor unor deţinuţi, care intrau în posesia banilor. Ieri dimineaţă, un nou val de descinderi a avut loc în mai multe penitenciare din ţară. Peste 500 de poliţişti au efectuat 42 de descinderi în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti, dar şi în 14 celule ale Penitenciarelor Galaţi, Iaşi, Craiova, Tulcea, Mărgineni-Giurgiu.

TELEFOANE RIDICATE „Echipele de percheziţie ce au acţionat în cele cinci penitenciare în care se aflau încarceraţi o parte dintre suspecţi au ridicat 30 de telefoane mobile şi mai multe cartele telefonice, bunuri care ar fi fost folosite pentru realizarea convorbirilor telefonice care urmăreau inducerea în eroare a victimelor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. La Poliţia Municipiului Bucureşti sunt deschise 78 de dosare penale ca urmare a plângerilor depuse de păgubiţi. Potrivit anchetatorilor, escrocii le cereau victimelor între 2.000 şi 25.000 de lei. Zeci de suspecţi ridicaţi ieri au fost escortaţi la sediul Poliţiei Capitalei, pentru audieri.

CONSTANŢA Începând din luna octombrie a anului trecut, şi la Constanţa au fost înregistrate zeci de plângeri de acest gen, prejudiciul fiind de ordinul miliardelor de lei. Poliţiştii spun că oamenii cad foarte uşor în plasa escrocilor şi, fără a sta prea mult pe gânduri, aleargă la bancă şi depun sumele cerute. Un caz mai special s-a petrecut în aprilie, când poliţiştii au încercat mai bine de o oră să îl convingă pe un pensionar din Medgidia că vestea primită la telefon nu este reală. El nu îi credea pe oamenii legii şi insista să trimită cei 5.000 de lei avocatului care îl sunase şi care îl va scăpa pe fiul său de puşcărie. Abia după ce anchetatorii au făcut rost de numărul de telefon al fiului pensionarului şi au vorbit cu el, bătrânul şi-a dat seama că era să fie tras pe sfoară.



12