Detoxifierea după perioada sărbătorilor de iarnă, când bucatele tradiţionale au fost nelipsite şi au pus la grele încercări organismul, este “mană cerească”. În primul rând, spun nutriţioniştii, trebuie evitate: alcoolul, ţigările, dar şi produsele lactate, cu excepţia iaurtului, zahărul, mierea, cafeaua, cereale, pâine, biscuiţi, prăjituri, paste, orez. În această perioadă trebuie consumate fructe şi legume proaspete, peşte, carne slabă, fasole, linte şi năut uscate, ouă, ulei de măsline, nuci crude, ceai verde, ceai alb sau ceai negru. Consumul de apă este, de asemenea, extrem de important, de până la trei litri pe zi. Încă de dimineaţă, înainte de micul dejun, este indicat sucul de lămâie. Importantă este şi mişcarea zilnică, însă nu orice fel de mişcare, ci cea care vă face să transpiraţi pentru a elimina toxinele.