Printre cele mai apreciate produse la “Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean”, care este organizată de Consiliul Judeţean Constanţa la Pavilionul Expoziţional, se numără celebrele produse tradiţionale ardeleneşti. Procesatorii de carne din nord-vestul ţării au devenit apropiaţii constănţenilor care apreciază mai ales preparatele afumate. Câştigător la capitolul vânzare este, şi de această dată, porcul, din a cărui carne maramureşenii au pregătit pastramă, muşchiuleţ, costiţă, cârnaţi de casă, slănină, toate produsele fiind afumate cu „răspundere”. „Produsele noastre au mare succes în rândul constănţenilor şi de aceea noi venim de fiecare dată când se organizează Sărbătoarea recoltei”, a spus Ion Fotin, procesator de carne din Zona Baia Mare. În afara produselor din carne, el a venit la târg şi cu lactate: caşcaval afumat la 35 de lei/kg şi brânză de burduf la 35 de lei/kg. „Important este că toate preţurile noastre sunt negociabile. Este important să-i mulţumeşti pe clienţi”, a spus Fotin. Alături de el, crescătorii de animale din Constanţa au scos la vânzare telemea de oaie, la 20 de lei/kg, telemea de capră, la 16 lei/kg, brânză veche de oaie, la 25 lei/kg, brânză dulce, la 12 lei/kg, iaurt de oaie şi iaurt de capră la 5 lei paharul, pastramă de oaie fără os, la 25 lei/kg. Şi acest caz, preţurile sunt negociate de producători. Programul de vizitare al “Sărbătorii Recoltei şi Vinului Dobrogean” este zilnic, între orele 9.00 şi 20.00.