Unele unități de alimentație publică își desfășoară activitatea în virtutea inerției, fără ca patronii să facă minime investiții pentru ca sănătatea consumatorilor să nu fie pusă în pericol. Deși unii cunosc foarte bine regulile care sunt obligatorii în această industrie, refuză să le respecte, cel mai probabil pe considerentul ”merge și așa”. Din păcate, exemplele negative care au tot fost prezentate de către comisarii Protecției Consumatorilor din Constanța nu au fost lecții pentru toți agenții economici. Alte controale ale comisarilor CJPC, alte nereguli, și toate în detrimentul consumatorilor.
PREPARATE ÎN USTENSILE RUGINITE
Comisarii Protecției Consumatorilor din Constanța au întreprins în data de 19 februarie un control la Cofetăria-Patiserie Dumy din cartierul Tomis Nord. Imaginea din unitatea de producție era un dezastru total, ceea ce se poate observa chiar din imagini: ustensile ruginite, vechi, unele din material plastic, ceea ce este interzis în alimentația publică. Și asta nu este tot. Angajații nu au putut prezenta rețetarele, iar igiena lăsa de dorit. Ouăle erau neigienizate, cu urme de găinaț, fulgi. Unele preparate finite nu erau etichetate corespunzător, nu se știa compoziția produselor, dacă au sau nu alergeni, potrivit comisarului șef-adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu. În spațiul de depozitare au fost găsite unele produse care urmau să fie aruncate exact la data controlului. De asemenea, au fost găsite unele ingrediente despre care angajații nu știau ce anume reprezintă și de când sunt ambalate în respectivele pungi. Cum era de așteptat, CJPC a dispus oprirea temporară a activității unității, până la remedierea deficiențelor.
Vezi video aici: