Dezbateri aprinse la Hollywood

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dezbateri aprinse la Hollywood

Monden 25 August 2006 / 00:00 891 accesări

La o zi după ce preşedintele Viacom, Sumner Redstone, a anunţat că Paramount nu va reînnoi contractul cu Tom Cruise, experţii se întreabă dacă acesta nu este un semn că studiourile cinematografice nu mai sînt dispuse să ofere unor actori trataţii de staruri. Redstone a declarat că studioul de producţie cinematografică Paramount renunţă la contract din cauza comportamentului public al starului, din ultima vreme. Tom Cruise, în vîrstă de 44 de ani, a fost criticat pentru atitudinea din 2005, cînd a sărit pe canapea în timpul emisiunii de televiziune moderată de celebra Oprah Winfrey, pentru a-şi exprima dragostea pentru noua sa prietenă, Katie Holmes, mai tînără ca el cu 17 ani şi care în luna aprilie i-a dăruit o fiică, Suri. În plină campanie de promovare a filmului "Războiul lumilor", în regia lui Steven Spielberg, actorul a atacat verbal un prezentator de televiziune care a declarat că face şedinţe de psihanaliză. Psihanaliza este una dintre ţintele preferate ale sectei scientologice, Tom Cruise fiind cel mai celebru membru al acestui cult.

Surse din industria cinematografică americană cred că există şi alte motive pentru a justifica această concediere. De fapt, ea este un semn clar că a început declinul carierei lui Tom Cruise. În puţine alte locuri din lume, vedetele sînt tratate regeşte aşa cum se întîmplă la Hollywood. Vedetelor li se împrumută haine, bijuterii foarte scumpe, proprietarii de companii imobiliare le oferă case, iar studiourile se grăbesc să le îndeplinească dorinţele. Tom Cruise face parte dintr-un mic grup de staruri care sînt incluse în "elită". Totuşi, cel mai recent film al său, "Misiune: Imposibilă 3", a fost un relativ eşec de box office în America de Nord, cu încasări de doar 133 de milioane de dolari pentru un buget de filmări de 150 de milioane. Iar la Hollywood, în general, vedetele sînt judecate după cel mai recent film.

Pretenţiile starurilor au început să depăşească limitele şi nu sînt justificate, a declarat proprietarul unei agenţii de talente din Hollywood. Un preşedinte executiv al unui mare studio de la Hollywood, care a cerut să rămînă anonim, a declarat că studiourile au învăţat să refuze vedete pentru că acum apreciază mai bine riscurile pe care şi le iau. Producătorul Jerry Bruckheimer ("Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort") este de părere că "studiourile sînt mai conştiente acum de limite şi sînt mai grijulii în ceea ce priveşte contractele cu starurile". Totuşi, vedete precum Tom Cruise sau Tom Hanks încă sînt foarte căutate, crede Bruckheimer. "Dacă-l vrei pe Tom Hanks într-un film, trebuie să plăteşti preţul pe care îl cere. Ori îl vrei pe el în film şi plăteşti cît cere, ori angajezi pe altcineva", a spus producătorul. Executivii de la Hollywood îşi permit acum să le atragă atenţia vedetelor cînd acestea depăşesc limitele. Este ceea ce s-a întîmplat cu Tom Cruise. David Thomson, istoric de film, crede că Tom Cruise are probleme în carieră din cauza vîrstei şi a faptului că şi-a pierdut şarmul de tinerel pe care îl emana pe ecran. După concedierea lui Tom Cruise, Viacom poate angaja staruri mai tinere, cu pretenţii salariale mai mici.



12