Dezinformare pedelistă în UE – formă continuată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ne arătăm singuri cu degetul

Dezinformare pedelistă în UE – formă continuată

Politică 12 Octombrie 2012 / 00:00 409 accesări

Urâcioasa caracatiţă pedelistă nu şi-a retras tentaculele din Uniunea Europeană (UE). În inima Europei, adică la Bruxelles, acolo unde s-au făcut multe jocuri politice care ne-au dat viaţa peste cap, încă se mai poartă dezinformările. O mostră în acest sens este şi Raportul Comisiei Europene (CE) referitor la politica de extindere a UE. Potrivit Financial Times (FT), din raportul cu pricina reiese faptul că UE va înăspri procesul de aderare pentru statele candidate în urma recentelor încălcări ale statului de drept din noile state membre, precum România, care au subminat principiile democratice de bază ale uniunii. Ce principii democratice au fost încălcate în România?

DEZINFORMĂRI Liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European (PE), Cătălin Ivan, spune că raportul CE nu face absolut nicio referire la România, aşa cum susţine FT. El atrage atenţia că dintr-o anumită zonă a presei se încearcă „forţarea unei legături cu România”, acest lucru reprezentând un ultim val al „dezinformărilor neruşinate pe care pedelişti precum Monica Macovei le-au lansat în PE şi în presa străină prin intermediul diverşilor oameni de legătură”: „Nevoia de înăsprire a procesului de aderare la UE menţionată în raportul CE privind politica de extindere porneşte dintr-o preocupare normală, la care eu însumi rezonez, însă referirea la România în acest context nu are niciun fel de bază reală. Raportul CE, citat de FT, nu face absolut nicio referire la România, ci vorbeşte despre o serie de principii generale pe care familia europeană ar trebui să le respecte dacă doreşte să continue procesul de extindere”. Idignat, Ivan menţionează faptul că “în România nu s-au arestat judecători, nu s-a desfiinţat Curtea Constituţională, iar votul celor 8,5 milioane de oameni nu a însemnat o lovitură de stat! Europa a înţeles acest lucru, a înţeles de ce este în stare PDL, iar dezinformările lor masive au un efect limitat acum, după ce au fost demascaţi. Evenimentele din ultima perioadă demonstrează relaţiile foarte bune pe care România le-a stabilit cu CE, întâlnirea ministrului Justiţiei cu oficialii de la Bruxelles fiind doar un exemplu în acest sens”.

CARE LOVITURĂ DE STAT? De altfel, au fost lideri europeni care au arătat că cei doi lideri europeni Jose Manuel Barroso şi Viviane Reading au dat dovadă de partizanat politic în cazul României şi s-au folosit de un aşa-zis “caz românesc” pentru a-şi face imagine. Unii s-au arătat indignaţi că s-a vorbit despre lovitură de stat în România, în condiţiile în care “în Letonia, preşedintele a fost înlăturat doar de o decizie a Parlamentului, fără niciun fel de vot. Ponta a fost prea timid în a spune la Bruxelles despre cum Traian Băsescu a schimbat caracterul ţării”.



12