Pentru că pe 25 martie creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire, iar cei care postesc au dezlegare la pește, vă prezentăm astăzi o rețetă cu pește care poate fi pregătită cu ușurință și este gustoasă și aspectuoasă. Pentru a pregăti macrou la cuptor cu sos de roșii, aveți nevoie de 1 kilogram de macrou, 250 de mililitri de suc de roșii, un ardei kapia, câțiva căței de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, lămâie și pătrunjel pentru servire. Peștele se curăță foarte bine de intestine, se taie căpățânile, se spală bine, apoi se sărează, se piperează și se pune la prăjit în ulei încins. Macroul se scoate apoi din tigaie pe șervețele de hârtie, ca să absoarbă surplusul de ulei. Separat se pregătește un sos din sucul de roșii, ardeiul kapia tăiat foarte mic, usturoiul curățat și zdrobit, 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper și puțină apă. Peștele prăjit se pune într-o tavă unsă cu puțin ulei, apoi se pune deasupra sosul de roșii și se bagă la cuptor pentru 20 - 25 de minute, la foc mediu. Se presară verdeață și se servește cu lămâie.