Dezlegare la pește! Învață să pregătești crapul ca acum 100 de ani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dezlegare la pește! Învață să pregătești crapul ca acum 100 de ani!

Culinar 21 Aprilie 2016 / 17:43 2604 accesări

Duminică este sărbătoarea Floriilor, iar creștinii care postesc pot să consume în această zi preparate din pește pentru că este dezlegare. Vă prezentăm o rețetă culinară veche de aproape 100 de ani, care a fost publicată în seria ”Buna Menajeră - Carte de bucate, practică”, scrisă de Ecaterina Colonel Steriad și publicată în 1907. Pentru a pregăti rețeta de crap la grătar cu pilaf de dovlecei, aveți nevoie de un crap de aproximativ 1.800 de grame, curățat și spălat bine, care se sărează, se unge cu untdelemn și cu foi de dafin uscate și pisate mărunt, apoi se pune pe grătarul încins potrivit. Din timp în timp se unge cu untdelemn ca să nu se lipească și să se coacă potrivit pe ambele fețe. Separat, se pregătește zeama de la 10 lămâi, sare, piper, 10 boabe de ienibahar, felii de lămâie curățate de coajă și tăiate în bucăți mici, 150 de grame de ulei de măsline, 4 foi de dafin și puțin pătrunjel tocat mărunt. Se ia crapul ferbinte de pe grătar și se pune într-o farfurie largă și se toarnă sosul deasupra. Pentru a pregăti pilaful de dovlecei, veți proceda astfel: dovleceii fragezi, curățați și opăriți cu apă clocotită se lasă să se răcească, apoi se taie în bucățele. Separat se pregătește orezul, care se pune la fiert (la o măsură de orez de pune una și jumătate de apă) cu ceapă călită, două linguri de bulion, ulei și sare după gust. Când orezul este fiert, se amestecă cu dovleceii tăiați și se potrivește din nou de sare.

Taguri articol


12