Dezmăţ culinar şi achiziţii costisitoare pe banii statului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
MRU - un premier de lux

Dezmăţ culinar şi achiziţii costisitoare pe banii statului

Politică 22 Septembrie 2012 / 00:00 522 accesări

PRETENŢII DE UN MILION DE LEI Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) a fost un premier cu pretenţii „de lux”. În timp ce îndemna poporul român şi autorităţile locale să strângă cureaua, el se răsfăţa, pe banii publici, cu specialităţi culinare de lux, demne, mai degrabă, de un milionar în euro, nu de un politician pus în fruntea ţării ca să ia cele mai bune decizii pentru români. Dezvăluirile din emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3 arată că premierul venit din băncile Serviciului de Informaţii Externe a cheltuit peste un milion de lei pentru a-şi delecta papilele gustative cu preparate din cele mai diverse. Într-un document emis de Guvernul României, la solicitarea Antenei 3, în perioada 09.02.2012 - 07.05.2012 au fost efectuate plăţi pentru mai multe activităţi de protocol: activităţi de reprezentare şi protocol, consum de protocol la primirea delegaţiilor oficiale, cheltuieli ocazionate de şedinţa comună de guvern România-Moldova, cheltuieli de cazare şi masă, mese oficiale pentru delegaţii din străinătate, flori, aranjamente florale, cazare pentru înaltul reprezentant pentru Dezvoltare Durabilă şi servicii de protocol oferite de către Aeroportul Henri Coandă.

CARNE DIN VITĂ DE ... JAPONIA Lista de protocol a lui MRU cuprindea carne din vită de Kobe, considerat cel mai răsfăţat animal domestic. Acest tip de carne provine de la crescătorii din Japonia. Costul unui kilogram din acest sortiment ajunge, nici mai mult, nici mai puţin, la ... 3.500 de lei şi este considerată cea mai scumpă carne de vită din lume. În condiţiile în care un kilogram din acest tip de carne de vită valorează atât de mult, ne putem doar imagina la ce sume astronomice ajungeau mesele care îi erau servite lui MRU la Guvern. Fostul premier al României nu avea doar pretenţii culinare mai mult decât costisitoare, că doar nu plătea din buzunarul lui, ci avea lângă el şi un maestru în bucătărie, pe Mugurel Sabadiş, care avea sarcina să prepare dineurile la care MRU avea invitaţi de seamă sau pe cele de la diferite aniversări. Mugurel Sabadiş făcea şi el parte din marea familie de la Cotroceni. El era fost angajat al SPP şi s-a numărat printre „decoraţii” preşedintelui Traian Băsescu.

ACHIZIŢII CU SEMNE DE ÎNTREBARE MRU nu avea grijă doar de papilele sale gustative în demersul său de a contribui la îmbunătăţirea economică a României, ci, după cum am scris deja, el s-a echipat cu loţiuni de marcă, creme de firmă, parfumuri fine, pe care nu şi le permite orice om de rând, cu antiperspirante, forfecuţe, dezinfectante, odorizante, şampoane, şerveţele, papuci de casă, pieptene pentru tapat (?!?). Tot pe banii statului a cumpărat până şi strugurel, pentru a avea mereu buzele hidratate. MRU a mai cumpărat şi multe băuturi fine. Rugat de ziarişti să comenteze cheltuielile enorme pe banii românilor, Ungureanu a declarat că nu este cazul să discutăm “prostiuţe” pentru că nu el era cel care semna deconturile!



12