Dezumanizarea de la pensie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lumea a treia, a patra.... Nivelul de trai al românilor

Dezumanizarea de la pensie

Social 23 Septembrie 2010 / 00:00 541 accesări

În timp ce salariaţii din restul UE îşi fac planuri de vacanţă după ieşirea la pensie, pentru angajaţii români, viitorul se anunţă a fi unul de coşmar. Potrivit directorului general al Aviva Asigurări de Viaţă, Mihai Popescu,

FIECARE ROMÂN CARE URMEAZĂ SĂ SE PENSIONEZE PÂNĂ ÎN 2051 VA TREBUI SĂ ECONOMISEASCĂ, ÎN MEDIE, ANUAL, SUMA DE 3.700 DE EURO PENTRU A-ŞI MENŢINE UN NIVEL DE TRAI SIMILAR CELUI DINAINTE DE PENSIE.

„Cifra este rezultatul unei analize efectuate de grupul Aviva şi compania de consultanţă Deloitte în ţările europene. Practic, deficitul total al pensiilor în România ajunge la 40,2 miliarde de euro, echivalentul a peste o treime din PIB-ul naţional”, a spus Mihai Popescu. El a explicat că prin deficitul pensiilor se înţelege diferenţa dintre venitul necesar pentru un nivel de trai adecvat la pensionare şi suma de bani pe care oamenii se aşteaptă în prezent să o primească drept pensie. Potrivit rezultatelor analizei, deficitul de pensii ajunge la 68,8 miliarde de euro în Polonia, 25,3 miliarde de euro în Cehia şi 9,5 miliarde de euro în Ungaria. El a arătat că, dacă nu se iau măsuri rapide şi importante, cea mai mare parte din forţa de muncă din România se va confrunta cu un nivel de trai foarte redus la pensie. „În următorii 40 de ani, 11 milioane de persoane se vor pensiona în România, ceea ce înseamnă puţin mai mult de jumătate din populaţia actuală şi de aproape trei ori mai mult decât numărul actual de angajaţi, respectiv 4,68 milioane”, a menţionat Popescu. Potrivit acestuia, fiecare persoană trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru viitorul său, iar companiile de asigurări de viaţă au datoria de a le oferi clienţilor toate informaţiile de care au nevoie, astfel încât produsele pe care le achiziţionează să fie în concordanţă cu necesităţile personale.

Taguri articol


12