Un iaurt pe zi ține diabetul la distanță, ar putea fi deviza unui studiu apărut în publicația ”British Medical Journal Medicine”. ”Am observat că un consum zilnic de iaurt este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2, în vreme ce alte alimente nu au acest efect”, susține doctorul Frank Hu, unul dintre cercetători. Pentru a ajunge la această concluzie, specialiștii de la Facultatea de Sănătate Publică de la Harvard au monitorizat rezultatele a trei mari cercetări, analizând datele medicale și obiceiurile de viață în cazul a 194.458 de persoane din domeniul sanitar, printre care dentiști, infirmiere, farmaciști și pediatri. Toți au completat chestionare privind obiceiurile lor alimentare, la începutul studiului și după patru ani. La începutul monitorizării, niciunul dintre participanți nu avea diabet, boli cardiovasculare sau cancer. La sfârșitul studiului au fost depistate 15.156 de cazuri de diabet de tip 2. S-a observat că persoanele care au consumat zilnic 28 de grame de iaurt au avut un risc cu 18% mai mic de a face diabet de tip 2. Potrivit specialiștilor, efectele benefice ale iaurtului sunt puse pe seama calciului, magneziului și a unor acizi grași conținuți.