Diagnostic de A/H1N1 pentru cadre medicale constănţene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deşi vaccinaţi S-au îmbolnăvit!

Diagnostic de A/H1N1 pentru cadre medicale constănţene

Eveniment 16 Decembrie 2009 / 00:00 1044 accesări

Gripa A/H1N1 câştigă teren şi în rândul unităţilor sanitare cu paturi. Cadrele medicale sunt şi ele “răpuse” de virusul pandemic, atât la nivel naţional, cât şi local. Surse din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa au spus că trei persoane sunt diagnosticate cu A/H1N1, o asistentă şi doi medici, şi asta chiar dacă personalul în halate albe şi-a luat toate măsurile de prevenire. Virusul a ieşit însă câştigător. Cei trei acceptaseră vaccinul, însă substanţa nu a apucat să-şi facă efectul, el fiind făcut, se pare, cu puţin timp în urmă. Tot surse din cadrul unităţii sanitare spun că starea de sănătate a persoanelor este bună şi că nu sunt probleme.

ÎN ULTIMELE 24 DE ORE, ALTE DOUĂ CAZURI DE GRIPĂ CU VIRUSUL PANDEMIC

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, este vorba despre două persoane adulte, cu factori de risc asociaţi, respectiv obezitate şi hipotiroidie. “Pacienţii se află sub tratament, cu evoluţie bună, fără implicaţii epidemiologice în colectivităţi de copii preşcolari, şcolari sau studenţi de pe teritoriul judeţului Constanţa”, a explicat medicul director.

ŞAPTE DECESE. În ţară, în ultimele 24 de ore, s-au confirmat 134 de cazuri noi de gripă şi şapte decese, numărul total al cazurilor înregistrate fiind de 4.804, din care 25 decese, cu factori de risc. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat, ieri, că, din cauza gripei noi, o persoană poate muri în două zile prin stop respirator şi că în România au fost înregistrate 25 de decese, ceea ce înseamnă o rată a fatalităţii de 0,52%. Din cele 25 de persoane care au murit în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal A/H1N1, 12 sunt bărbaţi, iar 13 sunt femei. Astfel, au fost înregistrate două decese la grupa de vârstă 5 - 14 ani, un deces la grupa 15 - 29 de ani, 14 decese la grupa 30 - 44 de ani, şase decese la grupa 45 - 59 de ani şi două decese la persoane cu vârsta de peste 60 de ani. “Calculaţi la cât se ridică rata fatalităţii pentru 22 milioane de locuitori în condiţiile în care a fost de 0,52% la 4.804 persoane bolnave”, a spus prof. univ. dr. Streinu Cercel. Medicul a arătat că 95% din numărul total al infecţiilor de căi respiratorii superioare şi inferioare este dat de virusul A/H1N1 şi doar 5% de celelalte 200 de virusuri. Din cele 4.804 persoane care s-au îmbolnăvit de gripă nouă în România, 109 fac parte din personalul medical.



12