DIN NOU, la Constanța! Aproape toți PACIENȚII, SPITALIZAȚI!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

DIN NOU, la Constanța! Aproape toți PACIENȚII, SPITALIZAȚI!

Sănătate 22 Octombrie 2018 / 17:29 1085 accesări

Bolile diareice acute (BDA) continuă să dea bătăi de cap medicilor infecționiști constănțeni. Astfel, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța, în perioada 15 - 21 octombrie, au ajuns să ceară ajutorul medicilor nu mai puțin de 51 de persoane, toate acuzând semne ale bolii diareice acute. Cum starea lor de sănătate era precară - și știut fiind faptul că BDA este o afecțiune cu care ”nu trebuie să te joci”, în cazuri de deshidratare mare se poate ajunge și la deces dacă nu se intervine în timp util - au fost internați aproape toți cei care au ajuns la spital; mai exact, au necesitat îngrijiri pe patul de spital 41 de persoane.

REAMINTIM Reamintim că BDA este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparțin și ce denumire poartă, germenii infecțioși cauzează o diaree acută infecțioasă, care se manifestă vizibil prin scaune apoase frecvente, deshidratare în grade variate (care reprezintă urgență principală în asemenea situații), vărsături, febră. Potrivit masterului european în promovarea sănătății și educație pentru sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, dr. Loti Popescu, profilaxia bolii diareice implică aplicarea unui întreg ansamblu de măsuri de prevenire și de supraveghere a infecțiilor intestinale. Pentru aceasta, trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală și colectivă, astfel: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea WC-ului, la venirea acasă); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; verificarea termenului de garanție și a menținerii la rece pentru toate alimentele pe care le cumpărăm; evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald; evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate; evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frișcă, creme, maioneze), a înghețatei dezghețate, mai ales în sezonul cald; efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalațiile centrale de apă și personalul de îngrijire din sectorul infantil. Prevenirea este singurul mijloc de protecție împotriva infecțiilor și a BDA, reamintesc medicii.

Taguri articol


12