Directorul financiar al Hotelului Marriott, sub control judiciar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Directorul financiar al Hotelului Marriott, sub control judiciar

Justiție 07 Iulie 2016 / 22:03 684 accesări

Kathrin Brettschneider, directorul financiar al Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează Hotelul Marriott din Capitală, a fost pusă sub control judiciar de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în dosarul în care este investigată o evaziune fiscală de peste 7,5 milioane lei.

Kathrin Brettschneider, cu cetățenie austriacă, a fost audiată joi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, fiind apoi pusă sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Anchetatorii nu au reușit să îl audieze pe directorul general al companiei, Gregor Aufhauser, acesta fiind plecat din România.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și polițiști de investigare a criminalității economice au efectuat joi percheziții la două firme cu sediul în Hotelul Marriott, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane lei.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu polițiști din cadrul IGPR — Direcția de Investigare a Criminalității Economice, efectuează, în cursul zilei de astăzi, în baza autorizației emise de Tribunalul București, percheziții la sediile sociale al SC S. SRL și SC S.C.H.G. SRL, situate în incinta hotelului Marriott din municipiul București, în vederea ridicării de documente financiar contabile și înscrisuri necesare soluționării unei cauze penale în care sunt vizate infracțiuni de evaziune fiscală", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Cele două firme investigate de procurori sunt cele care dețin hotelul Marriott.

Procurorii susțin că, în perioada 2008 — 2015, în documentele contabile ale Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi și pierderi din diferențe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu o altă firmă, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 euro).

În dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale față de trei suspecți, împotriva cărora s-a dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată.

Taguri articol


12