DNA cere arest preventiv pentru un magistrat. Soția fostului fotbalist Marcel Pușcaș, acuzată de luare de mită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

DNA cere arest preventiv pentru un magistrat. Soția fostului fotbalist Marcel Pușcaș, acuzată de luare de mită

Justiție 17 Mai 2018 / 13:01 2582 accesări
Foto: Wowbiz.ro

Foto: Wowbiz.ro

În referatul procurorilor se arată că, în contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea de judecător, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească (din care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro.

Banii respectivi au fost primiţi de magistrat pentru a dispune faţă de cei doi inculpaţi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluţii au fost desfiinţate de instanţa superioară de control judiciar.

În același context, pentru aceeași sumă de bani, printr-o sentinţă din luna februarie 2010, judecătorul Burlan-Pușcaș Elena a pronunţat pedepse cu suspendarea executării față de toţi inculpaţii din dosarul respectiv.

În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentință a fost desființată în parte, Curtea de Apel București pronunțând pedepse cu executare față de autorii infracțiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani și 6 luni.

Inculpatei Burlan-Pușcaș Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



12