Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor (ANPCPPS) din România a comparat etichetele iaurturilor cu fructe comercializate pe teritoriul ţării noastre pentru a afla care sunt aditivii şi coloranţii folosiţi în componenţa produselor. În urma studiului, reprezentanţii ANPCPPS au ajuns la concluzia că, din 62 de iaurturi cu fructe verificate, doar 9 nu conţin niciun E, peste 75% conţin minimum un E, iar cel mai mare număr de E-uri este conţinut de patru sortimente de iaurt cu fructe (cinci E-uri). Potrivit datelor publicate de Asociaţie, pe lista iaurturilor fără aditivi şi conservanţi se numără „Muller Pezzi di frutta” (cireşe, căpşuni, banane şi piersici), „Zuzu” (iaurt de băut cu zmeură), „Cremoso” (iaurt cu vişine şi cu mure şi zmeură) şi „Jogobella” (iaurt cu vişine şi căpşuni). Cu un singur E sunt iaurturile „Casa bună” (căpşuni, zmeură şi vişine), „Muller Pezzi di frutta” (kiwi şi mere, fructe de pădure, şi căpşuni, parţial degresat), Activia (fructe de pădure şi cereale cu Bifidus ActiRegularis şi cu rodie şi zmeură şi cereale cu Bifidus ActiRegularis), Nutriday Delicious, Milli şi Danonino. În componenţa acestora se regăsesc unul din următoarele E-uri: carmin, pectină, citrat de calciu, beta-caroten, acid citric, gumă de acacia, cosenila şi colorant complex cupru.clorofilă. Cele mai bogate în E-uri sunt iaurturile Muller Froop (iaurt cu preparat de kiwi – acid citric, citrat de sodiu, esteri lactici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi, colorant complex cupru – clorofilă şi azot - E330, E331, E472b, E141, E941), Muller Mix (iaurt cu frişcă şi preparat de mure şi zmeură - gumă locust, gumă guar, pectine, acid citric, citrat de calciu - E410, 412, E440, E330, E333), Zuzu (iaurt cu piersici şi caise 2,6% grăsime - beta-caroten, citrat de sodiu, citrat de calciu, acid citric, pectină - E160a, E331, E333, E330, E440) şi Napolact (iaurt cu dulceaţă de nuci verzi - pectină, gumă carruba, luteină, cupru clorofilă, acid citric - E440, E410, E161b, E141, E330).